Kaszomania

Marzec-22-2019 17:00 - 21:00 Europe/Warsaw

Zdrowe i pyszne, na wytrawnie i na słodko, kasze od zawsze były obecne w kuchni polskiej. Dziś kasze przeżywają prawdziwy renesans, już nie tylko kasza manna i gryczana towarzyszy naszym posiłkom, ale sięgamy po coraz różniejsze ziarna, zarówno te zapomniane prastare jak i te ultra nowoczesne. Na warsztatach poznacie różne rodzaje ziaren, opowiemy o ich właściwościach, oraz zastosujemy niektóre z nich w naszych potrawach warsztatowych:

  • Sałatka z pomarańczami, marchewką i granatem z lnianym dressingiem
  • Bulgur z pomidorami i bakłażanem
  • Kaszotto buraczane podane z łososiem
  • Ciasto gryczane z gruszkami
  • Mus gryczany z granolą
  • Dżem chia do zabrania do domu

 

Spotkanie zakończymy degustacją wspólnie przygotowanych potraw w formie kolacji. W czasie warsztatów serwujemy zimne i ciepłe napoje (woda, kawa, herbata, sezonowa lemoniada)

Termin: 22.03.2019
Godz. 17.00
Czas: 4 h
Cena: 190 zł

Prowadzący: Anna Petryna

Umów się