Kaszomania
Marzec-22-2019 17:00 - 21:00 Europe/Warsaw
Zdrowe i pyszne, na wytrawnie i na słodko, kasze od zawsze były obecne w kuchni polskiej. Dziś kasze przeżywają prawdziwy renesans, już nie tylko kasza manna i gryczana towarzyszy naszym posiłkom, ale sięgamy po coraz różniejsze ziarna, zarówno te zapomniane prastare jak i te ultra nowoczesne. Na warsztatach poznacie różne rodzaje ziaren, opowiemy o ich właściwościach, oraz zastosujemy niektóre z nich w naszych potrawach warsztatowych:
- Sałatka z pomarańczami, marchewką i granatem z lnianym dressingiem
- Bulgur z pomidorami i bakłażanem
- Kaszotto buraczane podane z łososiem
- Ciasto gryczane z gruszkami
- Mus gryczany z granolą
- Dżem chia do zabrania do domu
Spotkanie zakończymy degustacją wspólnie przygotowanych potraw w formie kolacji. W czasie warsztatów serwujemy zimne i ciepłe napoje (woda, kawa, herbata, sezonowa lemoniada)
Termin: 22.03.2019
Godz. 17.00
Czas: 4 h
Cena: 190 zł
Prowadzący: Anna Petryna