s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c

Kuchnie Świata – Hiszpania

Buenos dias! Czy chcielibyście przenieść się wszystkimi zmysłami do najsmaczniejszego zakątka Europy? W takim razie przymknijcie oczy i wyobraźcie sobie kulinarną podróż marzeń. A to wszystko w otoczeniu niebiańskich plaż, w rytmie flamenco, w krainie oliwą i sangrią płynącą;) To, a nawet więcej, znajdziecie w Andaluzji, najbardziej „hiszpańskiej” wspólnocie autonomicznej! Podczas warsztatów odbędziemy podróż po najciekawszych potrawach tego regionu. Przyrządzimy Ajo Blanco, chłodnik z migdałów i czosnku, znany m.in z Grenady, zajrzymy do prawdziwego baru tapas, gdzie zjemy albondigas, klopsiki mięsne w sosie pomidorowym, w towarzystwie tortillas de camarones, sewillańskich placuszków z krewetek. Zakończymy aromatycznym deserem z mleka, cynamonu oraz skórek cytrusowych, a toast za kolejną udaną przygodę kulinarną wzniesiemy kieliszkiem wina jerez/sherry, znanym szczególnie z Fiesta de Abril w Andaluzji! Ole!

- Ajo Blanco - tradycyjny chłodnik z migdałów i czosnku typowy dla 3 andaluzyjskich prowincji (Granady, Malagi i Almerii), mający arabskie korzenie

-Tapas: Albondigas en salsa de tomate - jedno z najpopularniejszych andaluzyjskich tapas, mięsne pulpeciki w sosie z pomidorów

- Tortilla de camarones - złociste placuszki z krewetek koktajlowych z najstarszego miasta Europy Zachodniej - Kadyksu

- Arroz con leche - najpopularniejszy deser wśród Hiszpanów, na bazie ryżu i mleka poddanego infuzji ze skórki z pomarańczy i kory cynamonu.

- Rebujito - to koktajl, który z wina jerez / sherry o orzeźwiającym cytrynowo-limonkowym smaku. Rebujito to popularny napój w całej Andaluzji, choć szczególne kojarzony z Fiesta de Abril w Sewilli.

Na warsztatach będziemy pracować w grupch. W czasie warsztatów będziecie mogli skosztować wszystkich dań z menu warsztatowego. W czasie warsztatów serwujemy zimne i ciepłe napoje (woda, kawa, herbata, sezonowa lemoniada)

Cena 225 zł/os

Czas trwania: 4-5 h

Grupa maksymalnie 15 osób

Prowadząca : Adrian Stojewski

Data: 13.10.2021 godz. 17.00

Bon podarunkowy

Szukasz pomysłu na wyjątkowy prezent dla Twoich bliskich?
Skontaktuj się z nami i zamów Voucher upominkowy o wartości 230 zł, który można wykorzystać na dowolne warsztaty organizowane w FUDIO. Voucher jest ważny 12 miesięcy od daty zakupu.
Voucher możesz zamówić telefonicznie lub mailowo, wyślemy go do Ciebie w formie PDF lub możesz odebrać go w studio po wcześniejszym uzgodnieniu. Celem zakupienia bonu należy dokonać przelewu oraz wysłać na adres e-mali: ania@fudio.pl imienia i nazwiska osoby obdarowanej. Dane do przelewu:
Apetyt na Polskę Anna Petryna
40 1090 1779 0000 0001 3374 9509 (Santander Bank)

a

ZAPISZ SIĘ

Wypełnij i wyślij formularz aby dokonać rezerwacji, skontaktujemy się z Tobą w celu potwierdzenia dostępności miejsc oraz prześlemy informacje dotyczące płatności

    Imię i Nazwisko uczestnika:
    e-mail do kontaktu:
    nr telefonu do kontaktu:
    Ilość osób: