s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c

pasta e risotti

Zapraszamy na warsztaty kuchni włoskiej, które poprowadzi dla Was pół Włoch pół Belg –  Karlito, pasjonat kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej 
Jego kulinarna podróż zabrała go na cały świat, od prowadzenia

własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni

lub Food and Beverage Manager w różnych lokalizacjach.

Tym razem w kuchni FUDIO Karlito z przyjemnością poprowadzi
i wspólnie z Wami ugotuje dwa włoskie klasyki  pasta e risotti. 

- Rigatoni z kremowym sosem z koziego sera i chrupiącym boczkiem to jedna z najbardziej wyrafinowanych wersji sosu śmietanowego. Nauczymy Cię jak odglazurować bazę sosu i perfekcyjnie stopić kozi ser. Chrupkość bekonu i miękkość w połączeniu z siłą koziego sera przeniosą Cię na inny poziom smaku makaronu

- Spaghetti ratatouille niçoise i chrupiący, smażony kurczak z sosem inspirowane są włoskim panini. Ratatouille idealnie komponuje się ze smażonym kurczakiem i dużymi kawałkami parmezanu na rukoli. Soczyste warzywa wnikają w „bułkę tartą” i nadają jej wyjątkowej tekstury. Prawdziwe i wyjątkowe doznania kulinarne, których nie znajdziesz we włoskiej restauracji w Polsce.

- Risotto alla norma to obfite i smaczne pierwsze danie inspirowane klasycznym sycylijskim makaronem! Całość przyrządzona na bazie bakłażanów, sosu i wędzonej ricotty. Wybierz się w podróż na Sycylię i delektuj się tym niesamowitym daniem.

- Risotto zafferano e frutti di mare to jedno z najbardziej wykwintnych risotto wszech czasów. To połączenie klasycznego risotto zafferano i risotto frutti di mare. Małżeństwo szafranu i owoców morza jest idealne. Zabierzemy Cię w nadmorską podróż, klasykę wybrzeża amalfitańskiego.

W czasie warsztatów serwujemy zimne i ciepłe napoje (woda, kawa, herbata, sezonowa lemoniada)

Cena 300 zł/os

Czas trwania: 4 h

Grupa maksymalnie 15 osób

Prowadząca : Karlito

Data: 30.05.2023 godz. 17.00

Bon podarunkowy

Szukasz pomysłu na wyjątkowy prezent dla Twoich bliskich?
Skontaktuj się z nami i zamów Voucher upominkowy o wartości 300 zł, do wykorzystani na warsztaty kuchnie świata lub piekarnicze lub w kwocie 350 zł na warsztaty cukiernicze, warsztaty organizowane w FUDIO. Voucher jest ważny 12 miesięcy od daty zakupu. Voucher możesz zamówić telefonicznie lub mailowo, wyślemy go do Ciebie w formie PDF lub możesz odebrać go w studio po wcześniejszym uzgodnieniu. Celem zakupienia bonu należy dokonać przelewu oraz wysłać na adres e-mali: ania@fudio.pl imienia i nazwiska osoby obdarowanej. Dane do przelewu:
Apetyt na Polskę Anna Petryna
40 1090 1779 0000 0001 3374 9509 (Santander Bank)

a

ZAPISZ SIĘ

Wypełnij i wyślij formularz aby dokonać rezerwacji, skontaktujemy się z Tobą w celu potwierdzenia dostępności miejsc oraz prześlemy informacje dotyczące płatności

    Imię i Nazwisko uczestnika:
    e-mail do kontaktu:
    nr telefonu do kontaktu:
    Ilość osób: