Pierogi Świata
Przywykliśmy myśleć, że pierogi to nasze narodowe dobro podczas gdy to jest dobro ogólnoświatowe, zabierzemy Was w podróż pierogiem po mapie. Odkryjemy tajniki włoskich ravioli, chińskich wontonów parowanych w bambusowym koszyku, smażonych indyjskich samosów z zielonym groszkiem, gruzińskich chinkali z ukrytym w swoim wnętrzu bulionem, tybetańskimi momo podanymi z chutneyem z mango żeby przekonać się, że nasze klasyczne, polskie są równie cudowne w smaku co te egzotyczne.
-
Włoskie ravioli z ricottą, szpinakiem i palonym masłem ziołowym
-
Polskie z ziemniakami i karmelizowaną cebulą
-
Chińskie pierożki Wonton z krewetkami
-
Indyjskie samosy z farszem z zielonego groszku i zmieników
-
Gruzińskie chinkali z mięsnym farszem
-
Tybetańskie momo z dynią i soczewicą
Spotkanie zakończymy degustacją wspólnie przygotowanych potraw w formie kolacji. W czasie warsztatów serwujemy zimne i ciepłe napoje (woda, kawa, herbata, sezonowa lemoniada)
Termin: 29.03.2019 r.
Godzina: 17.00
Cena: 150 zł/os.
Czas: 3-4 h
Prowadzący: Anna Petryna