Pierogi Świata

Marzec-29-2019 Europe/Warsaw

Przywykliśmy myśleć, że pierogi to nasze narodowe dobro podczas gdy to jest dobro ogólnoświatowe, zabierzemy Was w podróż pierogiem po mapie. Odkryjemy tajniki włoskich ravioli, chińskich wontonów parowanych w bambusowym koszyku, smażonych indyjskich samosów z zielonym groszkiem, gruzińskich chinkali z ukrytym w swoim wnętrzu bulionem, tybetańskimi momo podanymi z chutneyem z mango żeby przekonać się, że nasze klasyczne, polskie są równie cudowne w smaku co te egzotyczne.

  • Włoskie ravioli z ricottą, szpinakiem i palonym masłem ziołowym

  • Polskie z ziemniakami i karmelizowaną cebulą

  • Chińskie pierożki Wonton z krewetkami

  • Indyjskie samosy z farszem z zielonego groszku i zmieników

  • Gruzińskie chinkali z mięsnym farszem

  • Tybetańskie momo z dynią i soczewicą

 

Spotkanie zakończymy degustacją wspólnie przygotowanych potraw w formie kolacji. W czasie warsztatów serwujemy zimne i ciepłe napoje (woda, kawa, herbata, sezonowa lemoniada)

Termin: 29.03.2019 r.

Godzina: 17.00

Cena: 150 zł/os.

Czas: 3-4 h

Prowadzący: Anna Petryna

Umów się