KwiecieńKwi 13 2024 11:00 - 15:00 Europe/Warsaw
Kuchnia francuska ma wyjątkowopiękną i długą tradycję. Pierwsza poświęcona jej książka kulinarna powstała już w XIV wieku. Dla porównania „Compendium ferculorum”, uznawane za pierwszy zbiór przepisów kuchni polskiej, powstało trzy stulecia później! Nie powinno więc dziwić to, że francuska tradycja kulinarna przez długie lata stanowiła odniesienie dla innych kuchni narodowych. Jeszcze pod koniec XX wieku ze świecą trzeba było szukać nagradzanych restauracji, które nie byłyby zakorzenione w tej tradycji. Do tej pory zresztą większość gwiazdkowych restauracji korzysta z technik kulinarnych, które zostały opracowane w procesie kształtowania się nouvelle cuisine. Jeśli więc chcecie nauczyć się gotowania, zacznijcie od wykonania jednego z przepisów kuchni francuskiej, które zebraliśmy dla was poniżej. Znajdziecie wśród nich inspirujące pomysły na słodkie i wytrawne dania, które królują nad Sekwaną!
Termin: 13.04.2024 r
Godzina: 11.00
Cena: 300 zł/os
Czas: 4-5 h
Prowadzący: Paweł Zasławski
Event expired
Event is in progress
Schedule
Guests
Attendance
Forecast
Comments
Weather data is currently not available for this location
Weather Report
Dzisiaj stec_replace_today_date
stec_replace_current_summary_text
stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units
Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction
Humidity stec_replace_current_humidity %
Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units
Forecast
Date
Weather
Temp
stec_replace_date
stec_replace_icon_divstec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units
Next 24 Hours
Powered by Forecast.io