Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa. Na warsztacie dowiecie się:
– Jakie narzędzia i dodatki cukiernicze są niezbędne do przygotowania idealnego tortu
– W czym najlepiej piec biszkopt, w czym składać, za pomocą jakich narzędzi go wygładzać i dekorować
– Jak stworzyć profesjonalnie wyglądający i pyszny tort pokryty kremem maślanym z ostrym rantem, czyli płótno dla artystycznego popisu
– Jak przygotować proste, ale efektowne dekoracje z kremu maślanego, czekolady, papieru ryżowego, masy cukrowej, świeżych kwiatów i suszonych kwiatów
– Czym barwić krem maślany i jak zabezpieczać dekoracje na torcie – te z masy cukrowej, papieru waflowego, bezy, makaroników
– Jaki przepis na biszkopt uważam na najlepszy. Dostaniesz przepis na biszkopt klasyczny i kakaowy – na warsztatach będziemy pracować na upieczonych biszkoptach. Dowiesz się dlaczego.
– Jak przechowywać, na czym podawać i jak transportować tort