KwiecieńKwi 17 2021 10:00 - 16:00 Europe/Warsaw
Czas poznać bezę!
Jeśli jesteś osobą, która często zniechęca się do przygotowania bezy i mimo prób nie wychodzi - dołącz do nas! A może potrafisz robić piękne bezy, ale interesują Cię procesy, jakie zachodzą w trakcie ubijania białek i zastanawiasz się jaki wpływ mają poszczególne składniki na efekt finalny - to również musisz z nami być!
Zapraszamy Cię na merytoryczny warsztat z bezy. W trakcie warsztatów odpowiemy na wiele pytań m.in.:
Dlaczego białka się ubijają? Jakie procesy w tym czasie zachodzą?
Jaką rolę w bezie pełni cukier? Czy jego ilość ma znaczenie?
Jaką rolę w bezie pełni skrobia?
Mąka ziemniaczana czy mąka kukurydziana? Która lepiej sprawdzi się w bezie?
Czy temperatura ubijanych białek ma znaczenie?
Jaka powinna być odpowiednia temperatura suszenia bezy?
Jaka funkcja suszenia bezy jest odpowiednia - funkcja termoobieg czy góra - dół?
Beza włoska, szwajcarska i francuska, jaka jest różnica?
Przepisy na szkoleniu skomponowano tak, aby każdy rodzaj bezy był przez uczestników wykonany. To co? Dołączysz do nas?
MENU WARSZTATOWE:
ROLADA BEZOWA z kremem porzeczkowym i czekoladą
BEZA SZWAJCARSKA: Lizaki bezowe
BEZA FRANCUSKA: Pavlova z kremem infuzowanym kawą z owocami
BEZA WŁOSKA: Tartaletki z kremem cytrynowym, bezą włoską i dekoracją z żółtego tiulu
Termin: 17.04.2021 r.
Godzina: 10.00
Cena: 210 zł/os.
Czas: 5-6 h
Prowadzący: Dorota Pszczółka Habdas i Justyna Pszczółka Oślizło
Event expired
Event is in progress
Schedule
Guests
Attendance
Forecast
Comments
Weather data is currently not available for this location
Weather Report
Dzisiaj stec_replace_today_date
stec_replace_current_summary_text
stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units
Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction
Humidity stec_replace_current_humidity %
Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units
Forecast
Date
Weather
Temp
stec_replace_date
stec_replace_icon_divstec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units
Next 24 Hours
Powered by Forecast.io