s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c
17Jun

Warsztaty cukiernicze - Tort letni

CzerwiecCze 17 2023 11:00 - 16:00 Europe/Warsaw

Kopia Kopia Kopia Kopia Kopia Kopia Kopia Kopia Kopia wolowina paweł

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy  tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy  dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa.

Na warsztacie dowiecie się:
- Jakie narzędzia i dodatki cukiernicze są niezbędne do przygotowania idealnego tortu
- W czym najlepiej piec biszkopt, w czym składać, za pomocą jakich narzędzi go wygładzać i dekorować
- Jak stworzyć profesjonalnie wyglądający i pyszny tort pokryty kremem maślanym z ostrym rantem, czyli płótno dla artystycznego popisu
- Jak przygotować proste, ale efektowne dekoracje z kremu maślanego, czekolady, papieru ryżowego, masy cukrowej, świeżych kwiatów i suszonych kwiatów
- Czym barwić krem maślany i jak zabezpieczać dekoracje na torcie - te z masy cukrowej, papieru waflowego, bezy, makaroników
- Jaki przepis na biszkopt uważam na najlepszy. Dostaniesz przepis na biszkopt klasyczny i kakaowy - na warsztatach będziemy pracować na upieczonych biszkoptach. Dowiesz się dlaczego.
- Jak przechowywać, na czym podawać i jak transportować tort

Wstęp teoretyczny - najlepsze biszkopty, kremy i kompozycja smaków. Barwniki spożywcze - jak z nich korzystać i ile kupić na początek? Praca z kwiatami - jak je odpowiednio zabezpieczyć? Jadalne tiule - nowe wykorzystanie papieru ryżowego i waflowego. Planowanie tortu - budowanie moodboardu i dobieranie kolorów i elementów.

- Część praktyczna 1. Składanie tortu w rancie - Jasny biszkopt - 2. Smak: curd mango/marakuja, chrupka kokosowa, krem waniliowy 3. Dekoracja: tynkowanie idealnym, stabilnym tynkiem, dekorowanie kwiatami z kremu maślanego

Cena 350 zł/os

Czas trwania: 5-6 h

Grupa maksymalnie 16 osób

Prowadząca : Joanna Banad

Data: 17.06.2023 godz. 11.00

Umów się

Event expired

Event is in progress

Import to Google Calendar
  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comments

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Dzisiaj stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io