Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa.
- Wstęp teoretyczny - najlepsze biszkopty, kremy i kompozycja smaków. Barwniki spożywcze - jak z nich korzystać i ile kupić na początek? Praca z kwiatami - jak je odpowiednio zabezpieczyć? Jadalne tiule - nowe wykorzystanie papieru ryżowego i waflowego. Planowanie tortu - budowanie moodboardu i dobieranie kolorów i elementów.
- Część praktyczna 1. Składanie tortu w rancie - Jasny biszkopt - 2. Smak: krem śmietankowy, chrupka ze strzelającym cukrem, konfitura malinowa, słony karmel 3. Dekoracja: tynkowanie idealnym, stabilnym tynkiem, dekorowanie kwiatami, tiulami, dekoracje z kremu.