Zapraszamy na warsztaty kuchni włoskiej, które poprowadzi dla Was pół Włoch pół Belg – Karlito, pasjonat kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej . Jego kulinarna podróż zabrała go na cały świat, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni lub Food and Beverage Manager w różnych lokalizacjach.
Tym razem w kuchni FUDIO Karlito z przyjemnością poprowadzi i wspólnie z Wami ugotuje dwa włoskie klasyki pasta e risotti.
- Rigatoni z kremowym sosem z koziego sera i chrupiącym boczkiem to jedna z najbardziej wyrafinowanych wersji sosu śmietanowego. Nauczymy Cię jak odglazurować bazę sosu i perfekcyjnie stopić kozi ser. Chrupkość bekonu i miękkość w połączeniu z siłą koziego sera przeniosą Cię na inny poziom smaku makaronu
- Spaghetti ratatouille niçoise i chrupiący, smażony kurczak z sosem inspirowane są włoskim panini. Ratatouille idealnie komponuje się ze smażonym kurczakiem i dużymi kawałkami parmezanu na rukoli. Soczyste warzywa wnikają w „bułkę tartą” i nadają jej wyjątkowej tekstury. Prawdziwe i wyjątkowe doznania kulinarne, których nie znajdziesz we włoskiej restauracji w Polsce.
- Risotto alla norma to obfite i smaczne pierwsze danie inspirowane klasycznym sycylijskim makaronem! Całość przyrządzona na bazie bakłażanów, sosu i wędzonej ricotty. Wybierz się w podróż na Sycylię i delektuj się tym niesamowitym daniem.
- Risotto zafferano e frutti di mare to jedno z najbardziej wykwintnych risotto wszechczasów. To połączenie klasycznego risotto zafferano i risotto frutti di mare. Małżeństwo szafranu i owoców morza jest idealne. Zabierzemy Cię w nadmorską podróż, klasykę wybrzeża amalfitańskiego