Zapraszamy na pierwsze w naszym studio warsztaty serowarskie z nie lada ekspertem w tej dziedzinie - GIENO MIENTKIEWICZ - Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.
Wykładowca Food Studies, publicysta, organizator. Był menadżerem Roberta Makłowicza.
Autor określenia „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził przez trzy lata w kanale Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Doradca serowy większości topowych kucharzy. Dobierał sery na Szczyt Partnerstwa Wschodniego, Szczyt NATO, a swego czasu także do kuchni zarówno Premiera jak i Prezydenta R.P.
Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Prowadził własną Akademię Kulinarną „Smolna 8 Food”, tam szkolił, prowadził warsztaty i degustacje. Kucharz wszechstronny. Wyznawca ruchu Slow Food, praktykujący choć niezrzeszony. Juror w wielu kulinarnych konkursach, zwłaszcza dotyczących jedzenia regionalnego i tradycyjnego.
Członek Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.
Wykładowca Food Studies, publicysta, organizator. Był menadżerem Roberta Makłowicza.
Autor określenia „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził przez trzy lata w kanale Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Doradca serowy większości topowych kucharzy. Dobierał sery na Szczyt Partnerstwa Wschodniego, Szczyt NATO, a swego czasu także do kuchni zarówno Premiera jak i Prezydenta R.P.
Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Prowadził własną Akademię Kulinarną „Smolna 8 Food”, tam szkolił, prowadził warsztaty i degustacje. Kucharz wszechstronny. Wyznawca ruchu Slow Food, praktykujący choć niezrzeszony. Juror w wielu kulinarnych konkursach, zwłaszcza dotyczących jedzenia regionalnego i tradycyjnego.
Członek Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.
Menu: