Kuchnia wegetariańska to już nie tylko jedna z najczęściej wybieranych diet, ale również świadoma zmiana stylu życia i żywienia. Część z nas wybiera ten sposób żywienia ze względów osobistych i moralnych, druga grupa to pragmatycy, którzy do pewnego stopnia wykluczają mięso z diety, nie odrzucając ich całkowicie. Niektórych z nich niepokoi wpływ mięsa na zdrowie, inni kierują się troską o środowisko. Bez względu na to do której grupy należysz zapraszamy Cię na nasze wegetariańskie warsztaty. Cykl warsztatów, który planujemy to doskonała możliwość poznania tej kuchni, pozyskania wiedzy na temat łączenia smaków, zastosowania nieoczywistych przypraw, przygotowania dań, które można łączyć na wiele sposobów, w zależności od tego na co akurat macie ochotę lub posiadacie w swojej lodówce/szafce.
Pieczona dynia piżmowa/sos pomidorowo-pomarańczowy
- Bulion wegetariański/glony/grzyby/kiszona cytryna
- Kluski leniwe/palone masło/arabska mieszanka dukkah
- Socca/szakszuka/ciecierzyca/labneh
- Daktyle Medjool/masło orzechowe/gorzka czekolada/sól Maldon