Kuchnia indyjska powraca do FUDIO z nowym menu. Jak już wiecie jest to bardzo różnorodna kuchnia i każdy szukający nowych, ciekawych smaków znajdzie coś dla siebie. Indie to prawdziwa kopalnia cennych, wartościowych przepisów dla osób niejedzących mięsa i z pewnością nie znajdziemy nigdzie na świecie takiego bogactwa potraw wykorzystujących produkty wegańskie i wegetariańskie. Tym razem Tapi przygotował dla Was menu streetfoodowe, poznacie słynne przekąski jadane na ulicach Indii.
- VEG SAMOSA - kultowe pierożki z ziemniaczanym farszem
- PUDINA CHUTNEY - miętowo - kolendrowy dip do przekąsek
- CHOLE KULCHA - smażony pszenny placek podawany z aromatyczną “sałatką” z cieciorki gotowaną w herbacie
- RAJMA BURGER - wege burgery z ulic Bombaju
- SABUDANA KHEER - aromatyczny deser z tapioki prosto z Gujratu
- MASALA CHAI czyli klasyczna herbata parzona na mleku