Kuchnia indyjska powraca do FUDIO. Jak już wiecie jest to bardzo różnorodna kuchnia i każdy szukajacy nowych, ciekawych smaków znajdzie coś dla siebie. Indie to prawdziwa kopalnia cennych, wartościowych przepisów dla osób niejedzących mięsa i z pewnością nie znajdziemy nigdzie na świecie takiego bogactwa potraw wykorzystujących produkty wegańskie i wegetariańskie. Tym razem na warsztatach przygotujemy dania restauracyjne, które z pewnością nie raz jedliście odwiedzając indyjskie restauracje, u nas nauczycie się jak je przygotować w domu.
VEG SAMOSA - kultowe pierożki z ziemniaczanym farsze
- PUDINA CHUTNEY - miętowowo-kolendrowy dip do przekąsek
- CHOLE KULCHA - smażony pszenny placek podawany z aromatyczną “sałatką” z cieciorki gotowaną w herbacie
- RAJMA BURGER - wege burgery z ulic Bomba
- SABUDANA KHEER - aromatyczny deser z tapioki prosto z Gujratu
- MASALA CHAI czyli klasyczna herbata parzona na mleku