Zapraszamy na kolejne warsztaty kuchni tajskiej, które poprowadzi prawdziwa ekspertka w tej dziedzinie – Sandra Sowińska, pasjonatka kuchni azjatyckiej, o której mogłaby mówić w nieskończoność. Gotuje od zawsze, wychowana w kuchni restauracji swoich rodziców, jednak największą miłością daży kuchnię Azji, której tajniki zgłębiała podczas swoich podróży po Tajlandii, Wietnamie, Japonii,Korei, Malezji,Singapurze i Filipinach. Wspólnie z Sandrą przygotujecie:
- Tom yum goong – ostro-kwaśna zupa z trawą cytrynową i krewetkami
- Thai fried chicken – smażony w głębokim tłuszczu chrupiący kurczak z sosem sweet chili
- Som tum – papaya salad (z kalarepy)
- Gai pad med mamuang himapan – kurczak z prażonymi orzeszkami nerkowca
- Red curry – czerwone curry z kaczką i ananasem
- Laab – sałatka z mielonej wieprzowiny z miętą i prażonym ryżem
- Pudding z tapioki z mango i mlekiem kokosowym
- Pad thai – tajski, smażony makaron z woka z krewetkami
- Khao pad – smażony tajski ryż
- Moo manao – limonkowa sałatka z blanszowaną wieprzowiną
- Mango sticky rice – deser z mlekiem kokosowym i mango