Zapraszamy na warsztaty kuchni autorskiej z finalistką słynnego programu kulinarnego Top Chef – Sandrą Kotowicz. Ambitna szefowa kuchni zaskakuje swoim nieszablonowym podejściem do gotowania, tworząc tym samych niesamowicie piękne i smaczne kompozycje na talerzach. Swoje pierwsze kulinarne szlify zdobywała w Belgii blisko 15 lat temu. Trzy lata później zamieszkała w Kopenhadze i gotowała w restauracji AoC (odznaczonej 2 gwiazdkami Michelin) oraz Geranium (The World’s 50 Best Restaurants). Następnie ponownie wróciła do Belgii i pracowała w Lepicerie du Cirque, która również została odznaczona jedną gwiazdką Michelin, a po roku została tam zastępcą Szefa Kuchni – mając niespełna 22 lata. Doświadczenie zawodowe zdobywała również w restauracji z francuską kuchnią – Centpourcent (1 gwiazdka Michelin). W 5 edycji Top Chef zostałam najmłodszą finalistką w historii i wygrałam staż w najlepszej restauracji na świecie- El Celler de Can Roca.
- Na przywitanie Gości przystawka przygotowana przez Prowadzącą - tatar z pieczonej papryki na maślanej chałce, z prażonymi orzechami pinii i opalanym grana padano
- Esencjonalna zupa z pieczonych pomidorów z szalotką w whisky i estragonem
- Karmelizowana kaczka z ziemniakami hasselback z sosem z mandarynek i suszonych śliwek
- Śmietankowy mus straciatella z pieczonej czekolady z biszkoptem z patelni i ciepłym sosem z wiśni