To co łączy Włochów, to pasja do jedzenia. Gotowanie i biesiadowanie od zawsze znajdowały sie w centrum ich zainteresowań. Warto przejąć włoskie zwyczaje, takie jak obsesja na punkcie sezonowości, oszczędności w zakupach, proste gotowanie oraz przyprawianie szczypta miłości, tego wszystkiego nauczycie się na naszych warsztatach z cyklu „Kuchnie Świata”
Przygotujemy:
- Focaccia – czyli rodzaj włoskiego pieczywa będącego podstawą pizzy, każdy region Włoch ma swój przepis na focaccię,na naszych warsztatach przygotujecie wersję z pysznym nadzieniem z bobu
- Peperonata – doskonała na letnie dni, smakuje doskonale nie tylko jako dodatek do dań głównych
- Risotto z kiełbasą i czerwonym winem – danie wymagające cierpliwego mieszania, ale warto bo za efekt kremowego risotto wszyscy będą Ci dziękować
- Ravioli ze szpinakiem i ricottą – podane z masłem cytrynowym
- Ciasteczka biscotti – podwójnie pieczone ciasteczka z migdałami
Termin: 14.06.2019 r.
Godzina: 17.00
Cena: 179 zł/os.
Czas: 3-4 h
Prowadzący: Anna Petryna