s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c

Kuchnia francuska

Od bœuf bourguignon i rillettes z łososia po magdalenki i czekoladowy fondant – Kuchnia francuska ma wyjątkowo piękną i długą tradycję. Pierwsza poświęcona jej książka kulinarna powstała już w XIV wieku. Dla porównania „Compendium ferculorum”, uznawane za pierwszy zbiór przepisów kuchni polskiej, powstało trzy stulecia później! Nie powinno więc dziwić to, że francuska tradycja kulinarna przez długie lata stanowiła odniesienie dla innych kuchni narodowych. Jeszcze pod koniec XX wieku ze świecą trzeba było szukać nagradzanych restauracji, które nie byłyby zakorzenione w tej tradycji. Do tej pory zresztą większość gwiazdkowych restauracji korzysta z technik kulinarnych, które zostały opracowane w procesie kształtowania się nouvelle cuisine. Jeśli więc chcecie nauczyć się gotowania, zacznijcie od warsztatów kulinarnych opartych o przepisy kuchni francuskiej, które zebrał dla Was i zaprezentuje podczas warsztatu Paweł Zasławski. Z pewnością znajdziecie wśród nich inspirujące pomysły na słodkie i wytrawne dania, które królują nad Sekwaną!

- Pate z drobiowej wątróbki z piklowanymi rodzynkami, konfiturą z czerwonej cebuli, podane na domowej brioche

- Oryginalna zupa cebulowa z grzankami i serem Gruyere

-Boeuf Bourguignon w sosie z czerwonego wina z ziemniakami cocottes

- Mus czekoladowy z malinowym coulis i czekoladową kruszonką

Na warsztatach będziemy pracować w grupch lub parach. W czasie warsztatów będziecie mogli skosztować wszystkich dań z menu warsztatowego. W czasie warsztatów serwujemy naszym Gościom zimne i ciepłe napoje (woda, kawa, herbata, sezonowa lemoniada, wino do degustacji)

Cena 300 zł/os

Czas trwania: 4-5 h

Grupa maksymalnie 15 osób

Prowadząca : Paweł Zasławski

Data: 13.04.2024 godz. 11.00

Bon podarunkowy

Szukasz pomysłu na wyjątkowy prezent dla Twoich bliskich?
Skontaktuj się z nami i zamów Voucher upominkowy w kwocie 300 zł na warsztaty z cyklu kuchnie świata, lub 350 zł na warsztaty cukiernicze. Voucher jest ważny 12 miesięcy od daty zakupu. Voucher możesz zamówić telefonicznie lub mailowo, wyślemy go do Ciebie w formie PDF lub możesz odebrać go w studio po wcześniejszym uzgodnieniu. Celem zakupienia bonu należy dokonać przelewu oraz wysłać na adres e-mali: ania@fudio.pl imienia i nazwiska osoby obdarowanej. Dane do przelewu:
Apetyt na Polskę Anna Petryna
40 1090 1779 0000 0001 3374 9509 (Santander Bank)

a

ZAPISZ SIĘ

Wypełnij i wyślij formularz aby dokonać rezerwacji, skontaktujemy się z Tobą w celu potwierdzenia dostępności miejsc oraz prześlemy informacje dotyczące płatności

    Imię i Nazwisko uczestnika:
    e-mail do kontaktu:
    nr telefonu do kontaktu:
    Ilość osób: