s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c

Nasi prowadzący

Anna Petryna

Założycielka Studia Kulinarnego FUDIO, pasjonat gotowania, samouk, choć pobierała naukę od znanych i lubianych szefów kuchni: Kurta Schellera, Roberta Makłowicza, Piotra Bikonta. Autorka bloga Słodki Kompromis, uczestniczka 3 edycji programu kulinarnego MasterChef, absolwentka łódzkiej ASP na kierunku Food Design, w ramach którego współtworzyła projekt mobilnego studia kulinarnego pod nazwą ``Apetyt na Polskę``, mający na celu zaprzyjaźnienie dzieci z lokalnym jedzeniem. Po kilku miesiącach projekt wyewoluował i przeobraził się w stacjonarne studio kulinarne pod nazwą FUDIO. Dziś to miejsce śmiało określa jako jako spełnienie swoich marzeń i chciałaby zaprosić Was do swojego świata smaków i zapachów, bez względu na umiejętności kulinarne. W FUDIO prowadzi warsztaty z kuchni wegetariańskiej (po latach jedzenia mięsa, potem flexiwegatarianizmu, ostatecznie wegetarianka z świadomego wyboru), kuchni słodkiej (głównie serników) oraz trzyma pieczę nad wszystkimi, zamkniętymi eventami kulinarnymi dla firm i szkół.

Domowe Wypieki - Justyna Pszczółka-Oślizło i Dorota Pszczółka-Habdas

Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka - Habdas – siostry z góralskim rodowodem i uczestniczki II edycji programu „Bake Off - Ale Ciacho”. Autorki słodkiej strony www.domowe-wypieki.com. Oprócz pieczenia dziewczyny zawodowo zajmują się fotografią kulinarną. Na swoim koncie mają współpracę z takimi firmami jak: Polski Cukier, Gellwe, Netto Polska. W TVP3 prowadzą swój autorski program kulinarny “Słodka Kuchnia Pszczółek``, który obejrzeć można również w TVP ABC. Dziewczyny swoją wiedzą cukierniczą chętnie dzielą na warsztatach kulinarnych z dziećmi i osobami dorosłymi. Możliwość spotkania się z ludźmi w kuchni to wspaniały czas! W naszym studio dziewczyny prowadzą warsztaty cukiernicze od podstaw po bardzo wyszukane techniki cukiernicze i dekoracje. To pod ich okiem będziecie szkolić się z zakresu cukiernictwa.

Iwona Orzechowska-Zeidler

Blogerka kulinarna, pasjonatka dobrego jedzenia, podróży i fotografii. Uzależniona od pieczenia chleba na zakwasie. W swojej kuchni łączy tradycję z nowoczesnością. Lubi eksperymentować z lokalnymi, sezonowymi produktami oraz odbywać podróże widelcem po mapie. Uwielbia gotować, a jeszcze bardziej karmić. O swoich poczynaniach w kuchni pisze na Smakowitym Blogu Kulinarnym (qchennewariacje.blogspot.com), jest współautorką książki ``Sałatki surówki. Zdrowo zamieszane``, z pasją prowadzi warsztaty kulinarne i angażuje się w kulinarne przedsięwzięcia. Ceni kuchnię, która budzi chęć na dokładkę i wywołuje uśmiech satysfakcji. W naszym studio Iwona będzie prowadzić między innymi warsztaty z dziećmi.

Łukasz Lenard

Właściciel i piekarz w małej katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb oraz miłośnik zdrowego i naturalnego chleba. Chleb i pieczenie od zawsze były jego pasją. Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu chleb dla przyjaciół, rodziny i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i otworzył własną małą rzemieślniczą piekarnię, w której realizuje swoją wieloletnią pasję. W naszym studio Łukasz będzie odkrywał przed Wami tajemnice pysznego pieczywa na naturalnym zakwasie, będziemy też kulinarnie zaglądać w różne zakątki świata w celu poznania pieczywa tamtych rejonów.

Tamuna Kiliadze

Tamuna Kiladze, uśmiechnięta Gruzinka mieszkająca od kilku lat w Poznaniu. Jest absolwentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Uwielbia gotować, co tylko możliwe, w tym tradycyjne gruzińskie dania oraz eksperymentować w kuchni. Jako bardzo gościnna Gruzinka, gotowanie dla innych daje jej wielką satysfakcję. Od trzech lat prowadzi warsztaty kuchni gruzińskiej w szkołach kulinarnych w całej Polsce. W przyszłości bardzo chciałaby otworzyć własną restaurację w Poznaniu, aby w jak najlepszy sposób zaprezentować bogatą i egzotyczną kuchnię gruzińską``. W naszym studio to prawdziwy chef kuchni gruzińskiej.

Tapi Sharma

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.</p> <p>``Przez żołądek do serca`` - tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.</p> <p>Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania

Sandra Sowińska

Pasjonatka azjatyckich smaków i autentyczności w gotowaniu. O jedzeniu może mówić godzinami, dzieląc się przepisami, smakami, wspomnieniami. Perfekcjonistka.<br /> Gotuje „od zawsze”, wychowała się w kuchni, w restauracjach rodziców. Podróżuje po całym Świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei, Malezji, Singapuru i Filipin.

Adrian Stojewski

Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger na hiszpanskiesmaki.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii. Od tego czasu kulinarnie odkrył 16 z 17 wspólnot autonomicznych Hiszpanii.

Paweł Zasławski

Paweł Zasławski, mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Od ponad trzech lata tworzy autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia, gdzie przez długi czas publikował autorskie felietony. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty w akademii kulinarnej SPOT i akademii Studio A, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.

Gieno Mientkiewicz

Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.<br /> Wykładowca Food Studies, publicysta, organizator. Był menadżerem Roberta Makłowicza.<br /> Autor określenia „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził przez trzy lata w kanale Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Doradca serowy większości topowych kucharzy. Dobierał sery na Szczyt Partnerstwa Wschodniego, Szczyt NATO, a swego czasu także do kuchni zarówno Premiera jak i Prezydenta R.P.<br /> Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Prowadził własną Akademię Kulinarną „Smolna 8 Food”, tam szkolił, prowadził warsztaty i degustacje. Kucharz wszechstronny. Wyznawca ruchu Slow Food, praktykujący choć niezrzeszony. Juror w wielu kulinarnych konkursach, zwłaszcza dotyczących jedzenia regionalnego i tradycyjnego.<br /> Członek Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

Joanna Banad

Asia Banad - Cukierniczka i i magister dietetyki w jednym. Twórczyni bloga i pracowni cukierniczej „POSYPANE”, autorka podcastu „Niech jedzą ciastka!”. Wierzy w słodkie przyjemności oraz w umiar w umiarze. Tworzy niebanalne, ale nieskomplikowane przepisy, którymi dzieli się na swojej stronie i na warsztatach kulinarnych. Kreuje piękne, dopracowane, oryginalne torty i słodycze.

Karlito

Pasjonat i miłośnik kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej, z pochodzenia pół Włoch, pół Belg, przyciąga ludzi swoja niesamowitą energią i charyzmą. Swoje kulinarne doświadczenia zbierał na całym świecie, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni czy Food Manager w różnych lokalizacjach takich jak Włochy, Hiszpania, Francja, Grecja, Belgia… Zainspirowany licznymi podróżami, obecnie chętnie dzieli się swoją kulinarną pasją, prowadząc warsztaty pod marką Karlito’s way.

Miłosz Cichoń

Kucharz, samouk i pasjonat od 2012 roku w warszawskiej gastronomii. Od początku jego ścieżka zawodowa związana była z kuchnią hiszpańską w takich lokalach jak Złoto Hiszpanii, Ole, czy Sobremesa Tapas Bar, gdzie pełnił stanowisko Executive Chef'a. Wielbiciel livecookingów i pokazów gastronomicznych, świetnie odnajdujący się w bezpośrednim kontakcie i interakcji z gośćmi. Założyciel własnego, prywatnego projektu gastronomicznego- Creative Cuisine. Miłosz jest miłośnikiem ryb, owoców morza, produktów z półwyspu iberyjskiego i kuchni opierającej się na niestandardowych i zaskakujących połączeniach. Jego ulubiona forma serwowania posiłku to tapas- hiszpańska koncepcja przystawek i talerzyków do podziału, o czym z pewnością będziecie mieli Państwo okazję się przekonać próbująć jego kuchni. Kucharz niezwykle kreatywny i otwarty na nowe smaki, dlatego łatwo będzie z nim stworzyć najbardziej satysfakcjonujące dla Państwa menu Uwielbia pracować na ciekawych i wyjątkowych jakościowo produktach. Ceni sobie świadomych odbiorców, niebojących się nowych, nietuzinkowych smaków.

Przemysław Szlachcic

Przemek - od 15 lat zapalony sushimaster i pasjonat kuchni japońskiej. Doświadczenie zdobywał w niejednej japońskiej restauracji na terenie śląskich miast, co ostatecznie pozwoliło mu doskonalić swój kunszt we własnym „Sushi mnie” w Bytomiu. Poszukując inspiracji dużo podróżuje oraz odwiedza ciekawe kulinarnie miejsca.

Patryk Biały

Patryk to sushimaster z pięcioletnim doświadczeniem. Swoje pierwsze kroki w branży gastronomicznej stawiał w Restauracji Umami Sushi w Katowicach. Każdego dnia z pasją i zaangażowaniem rozwija swój warsztat pracy będąc jednym z masterów Restauracji Sushi Mnie - jednej z najpopularniejszych restauracji w aglomeracji. Doskonale opowiada o gotowaniu, kuchni oraz jej niuansach i z powodzeniem wzbudzając zainteresowanie swoich słuchaczy oraz Gości restauracji.

Aleksander Michalski

Przygodę z gastronomią rozpoczął w wieku 19 lat. Swoje umiejętności zdobywał od kucharzy z wieloletnim i międzynarodowym doświadczeniem. Autor menu wielu restauracji w Polsce, oraz za granicą. Obecnie Kreatywny Szef Kuchni w „Sakana Sushi Bar” na Burakowskiej, „Lulu Bar” na Poznańskiej. Właściciel „BaliBali bistro” na Wojska Polskiego, „Chińczyk bistro” na Bystrzyckiej, Właściciel firmy zajmującej się szkoleniami w gastronomii, tworzeniem menu, zabezpieczajacej imprezy masowe od strony gastronomicznej między innymi Runmagedon, Ironman, maratony itp. Współpracujacy z firmami takimi jak Melvit, czy Kuchnie świata. Inspiracje do tworzenia dań czerpie głównie ze swoich podróży po całym świecie. Prywatnie pasjonat kultury azjatyckiej, tatuażu, sfinksów kanadyjskich, fotografia oraz lego. Znany jako Brudnopis Chef. W FUDIO bierze pod swoje skrzydła kuchnię Azji.

Cristina Catese

Włoska Chef kuchni w Warszawie, prowadzi warsztaty z gotowania & eventy, gotuje w Ambasadzie Włoskiej ,jest autorką przepisów w Mojegotowanie.pl , Dzień dobry Tvn, Radio Kolor, Kukbuk i wielu innych wydawnictwach.<br /> Cristina Catese to rodowita Rzymianka. Gotowanie jest tak nieodłączną częścią jej życia, że właściwie nie pamięta, czy jej pierwsze doświadczenia kuchenne rozpoczęły się w tym samym czasie, kiedy stawiała swoje pierwsze kroki, czy też może wcześniej…<br /> Całe jej życie to: rodzina, przyjaciele, zwierzęta, moda, muzyka i gotowanie. Włoska rodzina Cristiny: ciepli i opiekuńczy rodzice, dorosły i piękny syn (chef de cusine we Włoszech), fantastyczny brat, dwie urocze i roześmiane siostrzenice oraz trzy psy i kot. Ciepło, serdecznie, zabawnie, głośno i zawsze przy stole.<br /> Od dziecka pasją Cristiny było tworzenie: dań, ubrań, dodatków, dekoracji - rzeczy mniej lub bardziej użytkowych, ale zawsze pięknych. Dzięki wsparciu rodziców poznała wiele technik malowania, dekorowania, kolażu, szycia, tworzenia mozajek. Wiedzę tę wykorzystuje każdego dnia, dekorując stoły, szyjąc, tworząc stylizacje sobie i znajomym oraz od trzech lat projektując zabawki dla „Smykałka”.<br /> Najważniejsi w życiu Cristiny są ludzie, wszystko dzieje się przez nich, z nimi i dla nich. To od ludzi Cristina dostaje energię, dlatego też kocha się z nimi spotykać i wzajemnie inspirować. To właśnie miłość do bycia z ludźmi i gotowania zaważyła na decyzji o dzieleniu się zarówno wiedzą, doświadczeniem jak i miłością podczas warsztatów.<br /> Cristina ma fantastyczną wyobraźnię, która pomaga jej: gotować, kreować zabawki, tworzyć stylizacje. Jest jednak coś, czego nie umie sobie wyobrazić - to życie bez gotowania, bez kuchni. Dlatego też cały dzień gotowania w Akademii i tak wieńczy gotowaniem w domu - dla siebie, dla znajomych, dla przyjemności.<br /> Dni wolne Cristina spędza z przyjaciółmi, gotując lub poznając nowe smaki w ulubionych restauracjach.<br /> Zawsze uśmiechnięta, energiczna, i niezwykle optymistyczna, jest idealnym przykładem osoby, z którą warto przebywać i od której należy się uczyć – nie tylko gotowania, ale także podejścia do życia i do ludzi. Każde spotkanie kulinarne z Cristiną zamienia się w magiczną ucztę dla podniebienia i niezapomnianą podróż kulinarną zgodnie z zasadą „La vita e bella”

Marlena Karnia

Podróżniczka, obecnie Gliwiczanka, pasjonatka jedzenia w ogólnym tego słowa znaczeniu, jednakże serce wiernie oddane kuchni śródziemnomorskiej i bałkańskiej. I żurkowi babci. Z wykształcenia filolog włoski, pracowała jako stewardessa, mieszkała na Cyprze, który odcisnął piętno na jej upodobaniach smakowych. Uwielbia kuchnię domową, tradycyjną, prostą i przepyszną, ale sezonowy dodatek nigdy nikomu nie zaszkodzi. Największa przyjemność sprawia jej gotowanie dla najbliższych, wspólne biesiadowanie z rodziną i przyjaciółmi. Kocha spędzać czas na wolnym powietrzu, najlepiej w towarzystwie grilla, dużo jeździ na rolkach i nagrywa filmiki kulinarne na TikTok i Instagram. W FUDIO będzie Was zarażać swoją ogromną pasją do gotowania, miłością do kuchni śródziemnomorskiej, optymizmem i uśmiechem. Jeśli smaki i zapachy wakacji nad Morzem Śródziemnym są Wam bliskie to koniecznie musicie zaliczyć warsztaty z Marleną.

Sandra Kotowicz

Nazywam się Sandra Kotowicz i mam 31 lat. Swoje pierwsze kulinarne szlify zdobywałam w Belgii blisko 15 lat temu. Trzy lata później zamieszkałam w Kopenhadze i gotowałam w restauracji AoC (odznaczonej 2 gwiazdkami Michelin) oraz Geranium (The World’s 50 Best Restaurants). Następnie ponownie wróciłam do Belgii i pracowałam w Lepicerie du Cirque, która również została odznaczona jedną gwiazdką Michelin, a po roku zostałam tam zastępcą Szefa Kuchni - mając niespełna 22 lata. Doświadczenie zawodowe zdobywałam również w restauracji z francuską kuchnią - Centpourcent (1 gwiazdka Michelin). W 5 edycji Top Chef zostałam najmłodszą finalistką w historii i wygrałam staż w najlepszej restauracji na świecie- El Celler de Can Roca. W 2022 roku Amerykańska stacja „Bravo Tv” typowała mnie na nowego uczestnika programu „Top Chef All Stars”. Na wyspie Samoa otworzyłam pierwszą restaurację typu „gourmet” dla znanego szefa kuchni ze Sri Lanki - Petera Kuruvita oraz z ramienia New Zealand Chefs Association sędziowałam pierwsze konkursy kulinarne na wyspie. Następnie rozpoczęłam pracę w Londyńskiej restauracji Angler oraz odbyłam staż w gwiazdkowej restauracji Gordona Ramsaya „Petrus”. Byłam pomysłodawczynią oraz właścicielką Warszawskiego „Le’pię”. Prowadziłam wiele szkoleń oraz warsztatów kulinarnych w całej Europie. Stworzyłam również gastronomiczny projekt „Nature Taste” w Kingston na Jamajce. Obecnie jestem szefową kuchni i ekspertem kulinarnym.