s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c

Nasi prowadzący

Anna Petryna

Założycielka Studia Kulinarnego FUDIO, pasjonat gotowania, a jeszcze większy jedzenia. Swoją drogę z gotowaniem rozpoczełą z czystej potrzeby dobrego jedzenia, autorka bloga Słodki Kompromis, uczestniczka 3 edycji programu kulinarnego Master Chef, absolwentka łodzkiej ASP na kierunku Food Design. FUDIO to spełnienie marzeń, miejsce stworzone z ogromnej pasji, świat smaków i zapachów, do którego chce zaprosić wszystkich kochających jedzenie i gotowanie bez względu na umiejętności. W FUDIO prowadzi warsztaty z kuchni sezonowej (słodkiej i wytrawnej) warsztaty z dziećmi oraz organizuje zamknięte przyjęcia dla grup zoorganizowanych.

Domowe Wypieki - Justyna Pszczółka-Oślizło i Dorota Pszczółka-Habdas

Justyna Pszczółka i Dorota Pszczółka - Habdas – siostry z góralskim rodowodem i uczestniczki II edycji programu „Bake Off - Ale Ciacho”. Autorki słodkiej strony www.domowe-wypieki.com. Oprócz pieczenia dziewczyny zawodowo zajmują się fotografią kulinarną. Na swoim koncie mają współpracę z takimi firmami jak: Polski Cukier, Gellwe, Netto Polska. W TVP3 prowadzą swój autorski program kulinarny “Słodka Kuchnia Pszczółek``, który obejrzeć można również w TVP ABC. Dziewczyny swoją wiedzą cukierniczą chętnie dzielą na warsztatach kulinarnych z dziećmi i osobami dorosłymi. Możliwość spotkania się z ludźmi w kuchni to wspaniały czas! W naszym studio dziewczyny prowadzą warsztaty cukiernicze od podstaw po bardzo wyszukane techniki cukiernicze i dekoracje. To pod ich okiem będziecie szkolić się z zakresu cukiernictwa.

Iwona Orzechowska-Zeidler

Blogerka kulinarna, pasjonatka dobrego jedzenia, podróży i fotografii. Uzależniona od pieczenia chleba na zakwasie. W swojej kuchni łączy tradycję z nowoczesnością. Lubi eksperymentować z lokalnymi, sezonowymi produktami oraz odbywać podróże widelcem po mapie. Uwielbia gotować, a jeszcze bardziej karmić. O swoich poczynaniach w kuchni pisze na Smakowitym Blogu Kulinarnym (qchennewariacje.blogspot.com), jest współautorką książki ``Sałatki surówki. Zdrowo zamieszane``, z pasją prowadzi warsztaty kulinarne i angażuje się w kulinarne przedsięwzięcia. Ceni kuchnię, która budzi chęć na dokładkę i wywołuje uśmiech satysfakcji. W naszym studio Iwona będzie prowadzić między innymi warsztaty z dziećmi.

Łukasz Lenard

Właściciel i piekarz w małej katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb oraz miłośnik zdrowego i naturalnego chleba. Chleb i pieczenie od zawsze były jego pasją. Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu chleb dla przyjaciół, rodziny i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i otworzył własną małą rzemieślniczą piekarnię, w której realizuje swoją wieloletnią pasję. W naszym studio Łukasz będzie odkrywał przed Wami tajemnice pysznego pieczywa na naturalnym zakwasie, będziemy też kulinarnie zaglądać w różne zakątki świata w celu poznania pieczywa tamtych rejonów.

Tamuna Kiliadze

Tamuna Kiladze, uśmiechnięta Gruzinka mieszkająca od kilku lat w Poznaniu. Jest absolwentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Uwielbia gotować, co tylko możliwe, w tym tradycyjne gruzińskie dania oraz eksperymentować w kuchni. Jako bardzo gościnna Gruzinka, gotowanie dla innych daje jej wielką satysfakcję. Od trzech lat prowadzi warsztaty kuchni gruzińskiej w szkołach kulinarnych w całej Polsce. W przyszłości bardzo chciałaby otworzyć własną restaurację w Poznaniu, aby w jak najlepszy sposób zaprezentować bogatą i egzotyczną kuchnię gruzińską``. W naszym studio to prawdziwy chef kuchni gruzińskiej.

Wojciech Kasprowicz

Wojciech Kasprowicz uczestnik siódmej edycji programu masterchef.<br /> Prowadzi kulinarnego instagrama oraz kanał na platformie youtube o nazwie „kulinarna dogrywka” gdzie prezentuje kuchnię całego świata oraz swoje autorskie przepisy. Po programie swoją kulinarną przygodę kontynuował na stażach w renomowanych Wrocławskich restauracjach a aktualnie pracuje jako prywatny kucharz VIP. Jego Inspiracjami kulinarnymi jest kuchnia azjatycka, owoce morza oraz kuchnia fusion.

Tapi Sharma

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.</p> <p>``Przez żołądek do serca`` - tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.</p> <p>Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania

Sandra Sowińska

Pasjonatka azjatyckich smaków i autentyczności w gotowaniu. O jedzeniu może mówić godzinami, dzieląc się przepisami, smakami, wspomnieniami. Perfekcjonistka.<br /> Gotuje „od zawsze”, wychowała się w kuchni, w restauracjach rodziców. Podróżuje po całym Świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei, Malezji, Singapuru i Filipin.

Adrian Stojewski

Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger na hiszpanskiesmaki.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii. Od tego czasu kulinarnie odkrył 16 z 17 wspólnot autonomicznych Hiszpanii.

Paweł Zasławski

Paweł Zasławski, mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Od ponad trzech lata tworzy autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia, gdzie przez długi czas publikował autorskie felietony. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty w akademii kulinarnej SPOT i akademii Studio A, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.

Gieno Mientkiewicz

Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.<br /> Wykładowca Food Studies, publicysta, organizator. Był menadżerem Roberta Makłowicza.<br /> Autor określenia „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził przez trzy lata w kanale Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Doradca serowy większości topowych kucharzy. Dobierał sery na Szczyt Partnerstwa Wschodniego, Szczyt NATO, a swego czasu także do kuchni zarówno Premiera jak i Prezydenta R.P.<br /> Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Prowadził własną Akademię Kulinarną „Smolna 8 Food”, tam szkolił, prowadził warsztaty i degustacje. Kucharz wszechstronny. Wyznawca ruchu Slow Food, praktykujący choć niezrzeszony. Juror w wielu kulinarnych konkursach, zwłaszcza dotyczących jedzenia regionalnego i tradycyjnego.<br /> Członek Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

Joanna Banad

Asia Banad - Cukierniczka i i magister dietetyki w jednym. Twórczyni bloga i pracowni cukierniczej „POSYPANE”, autorka podcastu „Niech jedzą ciastka!”. Wierzy w słodkie przyjemności oraz w umiar w umiarze. Tworzy niebanalne, ale nieskomplikowane przepisy, którymi dzieli się na swojej stronie i na warsztatach kulinarnych. Kreuje piękne, dopracowane, oryginalne torty i słodycze.

Karlito

Pasjonat i miłośnik kuchni włoskiej oraz śródziemnomorskiej, z pochodzenia pół Włoch, pół Belg, przyciąga ludzi swoja niesamowitą energią i charyzmą. Swoje kulinarne doświadczenia zbierał na całym świecie, od prowadzenia własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni czy Food Manager w różnych lokalizacjach takich jak Włochy, Hiszpania, Francja, Grecja, Belgia… Zainspirowany licznymi podróżami, obecnie chętnie dzieli się swoją kulinarną pasją, prowadząc warsztaty pod marką Karlito’s way.