s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c

Warsztaty kulinarne

Warsztatowa przerwa wakacyjna

12.08 - 08.09.2019

Trwają prace nad nowym jesienno-zimowym grafikiem warsztatów, już wkrótce zaproponujemy Wam szereg ciekawych pomysłów warsztatowych. W sprawach wynajmu studia i imprez zamkniętych pozostajemy do dyspozycji. Do zobaczenia w kuchni już wkrótce.

SEZONOWO

25.07.2019 Sezonowo - strączki

Rośliny strączkowe są lepsze niż myślisz, już 150 g ugotowanych nasion soi, fasoli bądź soczewicy może zastąpić dzienną porcję mięsa. Strączki obfitują w błonnik, witaminy a przede wszystkim zawierają mnóstwo białka. Odpowiednio przygotowane strączki są przepyszne. Zacznijcie z nami tą kulinarną przygodę, podpowiemy jak gotować warzywa strączkowe, z czym podawać, jak przechowywać, zaskoczymy Was zastosowaniem strączków w kuchni, jedzmy je bo naprawdę warto.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

WARSZTATY CUKIERNICZE

12.07.2019 Słodkie wypieki z owocami lata

Lato to czas owoców, którz z nas nie lubi słodkich palców, tart i torcików z letnimi owocami? Z pewnością macie swoje ulubione, te przekazywane z pokolenia na pokolenia, ale korzystając z pełni owoceowego sezonu sięgnijmy po kilka nowych pomysłów, czekamy wlaśnie na Ciebie 😉

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

29.07-02.08.2019 Półkolonie kulinarne

Wyjątkowe półkolonie dla Twojego dziecka – zapraszamy lubiące gotować dzieci w wieku od 8-13 lat na kulinarne półkolonie. Codziennie 4-daniowe menu niespodzianka. Z nami przygotujecie zdrowe i smaczne dania, nauczycie się jak dobrze komponować posiłki i nie marnować jedzenia, poeksperymentujecie w kuchni oraz poznacie nowe smaki. W ramach półkoloni zoorganizujemy również plastyczne zabawy kulinarne oraz „mini” naukę angielskiego słowinactwa z zakresu kulinariów. Prosimy o zgłoszenie jakichkolwiek alergii oraz oraz zabranie ze sobą pojemników wielorazowych, lunchboxów. W treści formularza prosimy o podanie imienia i nazwiska dziecka oraz wiek, aktualnego e-maila oraz dostępny telefon kontaktowy. Organizator zastrzega sobie prawo odwołania półkoloni w przypadku niewystarczającej liczy uczestników o czym poinformuje najpóżniej do 23.07.2019.

Cena: 550 zł/os
Czas trwania: 9.00 - 14.00

SEZONOWO

05.06.2019 Młode warzywa

Sezon na zielone wchodzi właśnie w swoje apogeum. Jemy szparagi, groszek, bób, pachnące zioła oraz wyczekiwane polskie truskawki. Na naszych warsztatach grillujemy, pieczemy, komponujemy te smaki i kolory wczesnego lata.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

KUCHNIE ŚWIATA

14.06.2019 Kuchnia włoska

To co łączy Włochów, to pasja do jedzenia. Gotowanie i biesiadowanie od zawsze znajdowały sie w centrum ich zainteresowań. Warto przejąć włoskie zwyczaje, takie jak obsesja na punkcie sezonowości, oszczędności w zakupach, proste gotowanie oraz przyprawianie szczypta miłości, tego wszystkiego nauczycie się na naszych warsztatach z cyklu „Kuchnie Świata”

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

DLA DZIECI

07.06.2019 Fudziaki - warsztaty z jajem

Zacznijmy od jajak czyli od początku. Wiosenny symbol odradzającego się życia należy do najbardziej wartościowych pokarmów i nie mogłoby go zabraknąć w naszym fudziakowym menu. To co było pierwsze jajko czy kura ? 😉

Cena: 100 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

SEZONOWO

10.04.2019 Klasyczna Wielkanoc z Fudio

Zapraszamy na warsztaty wielkanocne, na których pokażemy Wam jak przygotować niektóre klasyki stołu wielkanocnego, pojawi się między innymi pasztet drobiowy, żur na domowym zakwasie, ciekawie faszerowane jaja z doskonałym sosem wielkanocnym i tatarskim, przygotujemy własny zakwas na żur (który zabierzecie do domu) i domowy majonez, a na koniec studio wypełni się zapachem drożdżowej baby.

Cena: 150 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

Do najbliższych warsztatów pozostało

17.05.2019 Idealnie kruche

Jak zrobić naprawdę delikane i kruche ciasto, jaka jest różnica między pâte à pâte, pâte sucrée oraz pâte sablée, jakiej użyć mąki, jak wałkować, jak upiec ciasto na pusto, oraz wiele innych aspektów tego maślanego ciasta o tak szerokim zastosowaniu.

Cena: 150 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

Do najbliższych warsztatów pozostało

DLA DZIECI

13.04.2019 Fudziaki - Wielkanocne wypieki

Zbliżające się Święta Wielkanocne obligują nasz do tego aby spotkać się z naszymi Fudziakami i po raz drugi zamienić FUDIO w prawdziwą deserownię. Tym razem przygotujemy iście wielkanocne i słodkie przepisy, które z łatwością powtórzycie tuż przed Świętami w swoich domach. Zapowiada się kolejna smaczna przygoda.

Cena: 100zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

Do najbliższych warsztatów pozostało

DLA DZIECI

16.03.2019 Warsztaty - Czekolada

Cykl spotkań kulinarnych dla dzieci pdt.”Fudziaki” rozpoczniemy od działu deserów, podczas pierwszego spotkania sięgniemy po czekoladę, będzie to prawdziwy raj dla wszystkich fanów tego przysmaku. Spotkanie zakończymy degustacją wspólnie przygotowanych deserów. W czasie warsztatów serwujemy zimne i ciepłe napoje (woda, herbata, sezonowa lemoniada)

Cena: 160zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

Do najbliższych warsztatów pozostało

22.03.2019 Kaszomania

Zdrowe i pyszne, na wytrawnie i na słodko, kasze od zawsze były obecne w kuchni polskiej. Dziś kasze przeżywają prawdziwy renesans, już nie tylko kasza manna i gryczana towarzyszy naszym posiłkom, ale sięgamy po coraz różniejsze ziarna, zarówno te zapomniane prastare jak i te ultra nowoczesne. Na warsztatach poznacie różne rodzaje ziaren, opowiemy o ich właściwościach, oraz zastosujemy niektóre z nich w naszych potrawach warsztatowych.

Cena: 190zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

Do najbliższych warsztatów pozostało

23.03.2019 Domowa Piekarnia

Któż go nie kocha? Wielki, rumiany z chrupiąca skórką i obowiązkowo na zakwasie. Jeśli macie ochotę zaskoczyć domowników własnoręcznie wypieczonymi bochenkami chleba, które będą znikać w oka mgnieniu ze stołu to zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z naszym ekspertem w tej dziedzinie bloggerką kulinarną „Smakowitego Bloga Kulinarnego” - Iwoną Orzechowską-Zeidler, która odkryje przed Wam tajniki wypieku domowego chleba na zakwasie. Na zakończenie warsztatu każdy uczestnik otrzyma aktywny zakwas oraz koszyk do wypieku chleba.

Cena: 150zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

Do najbliższych warsztatów pozostało

KUCHNIE ŚWIATA

29.03.2019 Pierogi Świata

Przywykliśmy myśleć, że pierogi to nasze narodowe dobro podczas gdy to jest dobro ogólnoświatowe, zabierzemy Was w podróż pierogiem po mapie. Odkryjemy tajniki włoskich ravioli, chińskich wontonów parowanych w bambusowym koszyku, smażonych indyjskich samosów z zielonym groszkiem, gruzińskich chinkali z ukrytym w swoim wnętrzu bulionem, tybetańskimi momo podanymi z chutneyem z mango żeby przekonać się, że nasze klasyczne, polskie są równie cudowne w smaku co te egzotyczne.

Cena: 150zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

Do najbliższych warsztatów pozostało