s

FUSION KITCHEN

EXPLORE DREAM.  TASTE.
FOLLOW US
morsel@yourdomain.com
+88(0)101 0000 000
c

WARSZTATY KULINARNE

23.03.2024 Kuchnie Świata - Włochy

Zapraszamy na prawdziwą włoską ucztę w towarzystwie rodowitej Rzymianki Cristiny Catese, której gotowanie jest tak nieodłączną częścią życia. Zawsze uśmiechnięta, energiczna, i niezwykle optymistyczna, jest idealnym przykładem osoby, z którą warto przebywać i od której należy się uczyć – nie tylko gotowania, ale także podejścia do życia i do ludzi. Każde spotkanie kulinarne z Cristiną zamienia się w magiczną ucztę dla podniebienia i niezapomnianą podróż kulinarną zgodnie z zasadą „La vita e bella”. Wspólnie z Cristiną przygotujecie autentyczne dania rodem prosto z Włoch, jadane na wspólnych biesiadach.

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 11.00

12.04.2024 Wołowina

Zapraszamy na warsztaty z wiedzy na temat wołowiny. Pawłem Zasławskim, który mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga, szefem kuchni MONKA w Toruniu, gdzie tworzył autorskie i w pełni realizował swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia, gdzie przez długi czas publikował autorskie felietony. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty w akademiach kulinarnych w Toruniu i Poznaniu, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Mamy nadzieję, że zadowolą również klientów FUDIO.

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 4 h
Godzina: 17.00

13.04.2024 Kuchnie Świata - Kuchnia francuska

Kuchnia francuska ma wyjątkowo piękną i długą tradycję. Pierwsza poświęcona jej książka kulinarna powstała już w XIV wieku. Dla porównania „Compendium ferculorum”, uznawane za pierwszy zbiór przepisów kuchni polskiej, powstało trzy stulecia później! Nie powinno więc dziwić to, że francuska tradycja kulinarna przez długie lata stanowiła odniesienie dla innych kuchni narodowych. Jeszcze pod koniec XX wieku ze świecą trzeba było szukać nagradzanych restauracji, które nie byłyby zakorzenione w tej tradycji. Do tej pory zresztą większość gwiazdkowych restauracji korzysta z technik kulinarnych, które zostały opracowane w procesie kształtowania się nouvelle cuisine. Jeśli więc chcecie nauczyć się gotowania, zacznijcie od wykonania jednego z przepisów kuchni francuskiej, które zebraliśmy dla was poniżej. Znajdziecie wśród nich inspirujące pomysły na słodkie i wytrawne dania, które królują nad Sekwaną!

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4 h
Godzina: 11.00

19.04.2024 Kuchnia włoska - Pizza

Historia pizzy zaczyna się w starożytności, kiedy to różne
starożytne kultury przygotoywały proste podpłomyki z kilkoma
dodatkami.
Prekursorem pizzy była prawdopodobnie focaccia, podpłomyk
znany Rzymianom jako „panis focacius”, do którego następnie
dorzucano dodatki. Nowoczesna pizza wyewoluowała z tego typu
dań na płaskie pieczywo w Neapolu we Włoszech w XVIII lub na
początku XIX wieku.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.
Godz. 17.00

20.04.2024 Warsztaty z wypieku chleba

Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba, opowiemy trochę o historii, technikach jego wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpoznać wysoką jakość pieczywa. Pokażemy składniki, podzielimy się zakwasem, nauczymy Was piec chleb w domowych warunkach. Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu. Jeśli nie pieczesz chleba, nauczysz się robić to dobrze, jeśli pieczesz – w przyszłości unikniesz błędów i będziesz robić to lepiej.

Cena: 300 zł/ os
Czas trwania: 5 h
Godz. 11.00

17.05.2024 Kuchnie Świata - Tajlandia

Zapraszamy na warsztaty kuchni wietnamskiej, które poprowadzi dla Was Aleksander Majewski znany jak Brudnopis Chef. Kucharzy z wieloletnim i międzynarodowym doświadczeniem. Autor menu wielu restauracji w Polsce, oraz za granicą. Obecnie Kreatywny Szef Kuchni w „Sakana Sushi Bar” i „Lulu Bar”, Właściciel „BaliBali bistro” i „Chińczyk bistro” w Warszawie. Podczas warsztatów będziecie mieli możliwość poznania kultury i historii danego regionu, a także poznać różnice pomiędzy różnymi stylami gotowania. Nauczycie się, jak odpowiednio zestawiać smaki i aromaty, aby stworzyć danie, które będzie idealnie zbalansowane. Nasze warsztaty to nie tylko wspaniała okazja do nauczenia się nowych umiejętności kulinarne, ale również do poznania nowych ludzi i dzielenia się swoją pasją do gotowania.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 17.00

16.03.2024 Warsztaty cukiernicze - tort w stylu vintage

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa. Na warsztacie dowiecie się:
- Jakie narzędzia i dodatki cukiernicze są niezbędne do przygotowania idealnego tortu
- W czym najlepiej piec biszkopt, w czym składać, za pomocą jakich narzędzi go wygładzać i dekorować
- Jak stworzyć profesjonalnie wyglądający i pyszny tort pokryty kremem maślanym z ostrym rantem, czyli płótno dla artystycznego popisu
- Jak przygotować proste, ale efektowne dekoracje z kremu maślanego, czekolady, papieru ryżowego, masy cukrowej, świeżych kwiatów i suszonych kwiatów
- Czym barwić krem maślany i jak zabezpieczać dekoracje na torcie - te z masy cukrowej, papieru waflowego, bezy, makaroników
- Jaki przepis na biszkopt uważam na najlepszy. Dostaniesz przepis na biszkopt klasyczny i kakaowy - na warsztatach będziemy pracować na upieczonych biszkoptach. Dowiesz się dlaczego.
- Jak przechowywać, na czym podawać i jak transportować tort

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.
Godz. 11.00

Warsztaty cukiernicze: 24.02.2024 Tort Boho winter wonderland

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa. Na warsztacie dowiecie się:
- Jakie narzędzia i dodatki cukiernicze są niezbędne do przygotowania idealnego tortu
- W czym najlepiej piec biszkopt, w czym składać, za pomocą jakich narzędzi go wygładzać i dekorować
- Jak stworzyć profesjonalnie wyglądający i pyszny tort pokryty kremem maślanym z ostrym rantem, czyli płótno dla artystycznego popisu
- Jak przygotować proste, ale efektowne dekoracje z kremu maślanego, czekolady, papieru ryżowego, masy cukrowej, świeżych kwiatów i suszonych kwiatów
- Czym barwić krem maślany i jak zabezpieczać dekoracje na torcie - te z masy cukrowej, papieru waflowego, bezy, makaroników
- Jaki przepis na biszkopt uważam na najlepszy. Dostaniesz przepis na biszkopt klasyczny i kakaowy - na warsztatach będziemy pracować na upieczonych biszkoptach. Dowiesz się dlaczego.
- Jak przechowywać, na czym podawać i jak transportować tort

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.
Godzina: 11.00

23.02.2024 Kuchnie świata - Indie Wegańskie

Zapraszamy w kulinarną podróż po Indiach z Tapinder Sharma. Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. W kuchni pozostaje wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jeden z niewielu trenerów kuchni indyjskiej w Polsce .

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 17.00

19.01.2024 Kuchnie Świata - kuchnia japońska sushi

Sushi to jedno z najbardziej znanych dań kuchni japońskiej na całym świecie. Kuszące kolorami, smakami i aromatami sushi przyciąga coraz większą rzeszę miłośników, którzy chętnie poszerzają swoje kulinarno-kulturowe horyzonty. Jeśli należysz do tej grupy, koniecznie musisz spróbować swoich sił w przygotowaniu sushi podczas warsztatów kulinarnych w naszym studio, które poprowadzą dla Was nasi sushi masterzy Przemek i Patryk z Sushi Mnie w Bytomiu.

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 17.00

13.01.2024 Kuchnia autorska

Zapraszamy na warsztaty kuchni autorskiej z finalistką słynnego programu kulinarnego Top Chef – Sandrą Kotowicz. Ambitna szefowa kuchni zaskakuje swoim nieszablonowym podejściem do gotowania, tworząc tym samych niesamowicie piękne i smaczne kompozycje na talerzach. Swoje pierwsze kulinarne szlify zdobywała w Belgii blisko 15 lat temu. Trzy lata później zamieszkała w Kopenhadze i gotowała w restauracji AoC (odznaczonej 2 gwiazdkami Michelin) oraz Geranium (The World’s 50 Best Restaurants). Następnie ponownie wróciła do Belgii i pracowała w Lepicerie du Cirque, która również została odznaczona jedną gwiazdką Michelin, a po roku została tam zastępcą Szefa Kuchni – mając niespełna 22 lata. Doświadczenie zawodowe zdobywała również w restauracji z francuską kuchnią – Centpourcent (1 gwiazdka Michelin). W 5 edycji Top Chef zostałam najmłodszą finalistką w historii i wygrałam staż w najlepszej restauracji na świecie- El Celler de Can Roca.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 11.00

25.11.2023 Warsztaty cukiernicze - słodki stół

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa. Na warsztacie przygotujecie propozycje na świąteczny, choć nie tylko, stół. Doskonała propozycja dla cukierników amatorów, pasjonatów cukiernictwa, wszystkich chcących doskonalić swoje umiejętności cukiernicze.

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.
Godz. 11.00

26.11.2023 Warsztaty cukiernicze - słodki stół - drugi termin

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa. Na warsztacie przygotujecie propozycje na świąteczny, choć nie tylko, stół. Doskonała propozycja dla cukierników amatorów, pasjonatów cukiernictwa, wszystkich chcących doskonalić swoje umiejętności cukiernicze.

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.
Godz. 11.00

18.11.2023 Kuchnie Świata - Azja

Zapraszamy na warsztaty kuchni azjatyckiej, które poprowadzi dla Was Aleksander Majewski znany jak Brudnopis Chef. Kucharzy z wieloletnim i międzynarodowym doświadczeniem. Autor menu wielu restauracji w Polsce, oraz za granicą. Obecnie Kreatywny Szef Kuchni w „Sakana Sushi Bar” i „Lulu Bar”, Właściciel „BaliBali bistro” i „Chińczyk bistro” w Warszawie. Podczas warsztatów będziecie mieli możliwość poznania kultury i historii danego regionu, a także poznać różnice pomiędzy różnymi stylami gotowania. Nauczycie się, jak odpowiednio zestawiać smaki i aromaty, aby stworzyć danie, które będzie idealnie zbalansowane. Nasze warsztaty to nie tylko wspaniała okazja do nauczenia się nowych umiejętności kulinarne, ale również do poznania nowych ludzi i dzielenia się swoją pasją do gotowania.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 11.00

28.10.2023 Kuchnie Świata - Włochy jesienna odsłona

Zapraszamy na prawdziwą włoską ucztę w towarzystwie rodowitej Rzymianki Cristiny Catese, której gotowanie jest tak nieodłączną częścią życia. Zawsze uśmiechnięta, energiczna, i niezwykle optymistyczna, jest idealnym przykładem osoby, z którą warto przebywać i od której należy się uczyć – nie tylko gotowania, ale także podejścia do życia i do ludzi. Każde spotkanie kulinarne z Cristiną zamienia się w magiczną ucztę dla podniebienia i niezapomnianą podróż kulinarną zgodnie z zasadą „La vita e bella”. Wspólnie z Cristiną przygotujecie autentyczne dania rodem prosto z Włoch, jadane na wspólnych biesiadach - a wszystko to w jesiennej odsłonie smakowej - zapraszamy.

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 11.00

23.09.2023 Kuchnie Świata - Gruzja

Kuchnia gruzińśka nie należy do najbardziej znanych kuchni świata, ale na pewno zaliczana jest do tych najbardziej naturalnych. Czego obowiązkowo trzeba spróbować aby poczuć się jak w Tbilisi, Batumi czy górach Kaukazu? Na pewno placków chaczapuri w przeróżnych wersjach, choć niemal zawsze ze słonym serem oraz pierogów-sakiewek chinkali. O przygotowanie tych i innych dań zadba rodowita Gruzinka Tamuna Kiladze na naszych warsztatach.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 10.00

17.06.2023 Tort letni, pastelowy z kwiatami z kremu maślanego - poziom podstawowy

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa.

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 6 h
Godz. 11.00

03.06.2023 Warsztaty cukiernicze: makaroniki

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa.

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.
Godz. 11.00

30.05.2023 Kuchnia włoska - pasta e risotti

Zapraszamy na kolejne warsztaty kulinarne z kuchni włoskiej, tym razem o kulinarną czapkę zawalczą dwa klasyki pasta e risotti - co wygra? Musicie sprawdzić sami, to będzie nie tylko doskonała okazja do podszkolenia umiejętności kulinarnych, ale także do miłego spędzenia czasu w gronie pasjonatów kuchni włoskiej. To także doskonała okazja, aby odkryć nowe smaki i zapachy, które z pewnością zainspirują do tworzenia własnych kulinarne dzieł sztuki.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.
Godz. 17.00

26.05.2023 Kuchnie Świata - kuchnia hiszpańska

Tajemnicza Północ i ogniste południe. Niczym dwa żywioły, które prezentują dwa odmienne kulinarne oblicza. Od zielonych gór Kantabryjskich i Wybrzeża Atlantyku, po skąpaną w słońcu Andaluzję będziemy przemierzać Hiszpanię jakiej jeszcze nie znaliście! Ucztę rozpoczniemy od kieliszka Rebujito, aby nasz apetyt rósł w zawrotnym tempie niczym temperatura w Sewilli. Właśnie tutaj spróbujemy polędwiczki w ognistym akompaniamencie wina Sherry. Z kolei orzeźwienia zaznamy wśród galicyjskich fiordów, gdzie skosztujemy najbardziej aromatycznej zupy z owoców morza. Aby osłodzić nasz romans z Hiszpanią, zakończymy wieczór najbardziej rozkoszną słodyczą z Kraju Basków – Goxua.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 17.00

20.05.2023 Tort Boho - weselno-komunujny z pokazem składania tortu piętrowego

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa. Na warsztacie dowiecie się:
- Jakie narzędzia i dodatki cukiernicze są niezbędne do przygotowania idealnego tortu
- W czym najlepiej piec biszkopt, w czym składać, za pomocą jakich narzędzi go wygładzać i dekorować
- Jak stworzyć profesjonalnie wyglądający i pyszny tort pokryty kremem maślanym z ostrym rantem, czyli płótno dla artystycznego popisu
- Jak przygotować proste, ale efektowne dekoracje z kremu maślanego, czekolady, papieru ryżowego, masy cukrowej, świeżych kwiatów i suszonych kwiatów
- Czym barwić krem maślany i jak zabezpieczać dekoracje na torcie - te z masy cukrowej, papieru waflowego, bezy, makaroników
- Jaki przepis na biszkopt uważam na najlepszy. Dostaniesz przepis na biszkopt klasyczny i kakaowy - na warsztatach będziemy pracować na upieczonych biszkoptach. Dowiesz się dlaczego.
- Jak przechowywać, na czym podawać i jak transportować tort

Cena: 360 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.
Godz. 11.00

15.04.2023 Warsztaty cukiernicze - tort dla dziecka

Zapraszamy na warsztaty cukiernicze z Joanną Banad, dietetykiem z wykształcenia, cukiernikiem z miłości. Asia w fantazyjny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, w swojej pracowni kreuję niebanalne torty i słodycze na niebanalne okazje, opowiada słodkie historie, oraz tłumaczy dlaczego masło MUSI być zimne i dlaczego warto mieć wagę kuchenną. Dajcie się porwać Asi do słodkiego świata cukiernictwa. Na warsztacie dowiecie się:
- Jakie narzędzia i dodatki cukiernicze są niezbędne do przygotowania idealnego tortu
- W czym najlepiej piec biszkopt, w czym składać, za pomocą jakich narzędzi go wygładzać i dekorować
- Jak stworzyć profesjonalnie wyglądający i pyszny tort pokryty kremem maślanym z ostrym rantem, czyli płótno dla artystycznego popisu
- Jak przygotować proste, ale efektowne dekoracje z kremu maślanego, czekolady, papieru ryżowego, masy cukrowej, świeżych kwiatów i suszonych kwiatów
- Czym barwić krem maślany i jak zabezpieczać dekoracje na torcie - te z masy cukrowej, papieru waflowego, bezy, makaroników
- Jaki przepis na biszkopt uważam na najlepszy. Dostaniesz przepis na biszkopt klasyczny i kakaowy - na warsztatach będziemy pracować na upieczonych biszkoptach. Dowiesz się dlaczego.
- Jak przechowywać, na czym podawać i jak transportować tort

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.
Godz. 11.00

25.03.2023 Warsztaty cukiernicze: (Nie)tradycyjne ciasteczka delux

Zapraszamy na tortowy warsztat sióstr Pszczółek - Justyny i Doroty! Prowadzące program „Słodka Kuchnia Pszczółek” w TVP3 oraz słodki kanał na youtube tym razem podzielą się z Wami przepisami na tradycyjne oraz nowoczesne ciastka, które każdy uczestnik po warsztacie zabierze do domu. Pod lupę weźmiemy idealny przepis na ciasto kruche oraz financier. Dowiecie się jak przygotować cremuex pistacjowe, czekoladowy ganache czy też limonkowy curd. Będzie kreatywnie, różnorodnie i smacznie!

Cena: 350 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.
Godzina: 10.00

18.03.2023 Warsztat cukierniczy - Serniki delux

Krakowski, królewski, nowojorski, baskijski, na zimno, wegański, z dodatkami lub bez – jest ich od groma. Serniki darzymy ogromną miłością, goszczą na naszych stołach z reguły w okresach świątecznych, każdy z pewnością nie raz już przygotowywał to ciasto nie tylko na świąteczne stoły, ale też z pewnością wielu z nas spotkało się z kłopotami w czasie jego wypieku – za suchy, za płynny, za niski, popękany, przypalony itp, itd. Jak temu zaradzić? Jakie są rodzaje serników? Jak stworzyć kremową konsystencję, która zachwyci gości? Na te i inne pytania postaramy się znaleźć odpowiedź w czasie warsztatów sernikowych, na które gorąco zapraszamy.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
godz. 10.00

17.03.2023 Kuchnia wegetariańska

Kuchnia wegetariańska to już nie tylko jedna z najczęściej wybieranych diet, ale również świadoma zmiana stylu życia i żywienia. Część z nas wybiera ten sposób żywienia ze względów osobistych i moralnych, druga grupa to pragmatycy, którzy do pewnego stopnia wykluczają mięso z diety, nie odrzucając ich całkowicie. Niektórych z nich niepokoi wpływ mięsa na zdrowie, inni kierują się troską o środowisko. Bez względu na to do której grupy należysz zapraszamy Cię na nasze wegetariańskie warsztaty. Cykl warsztatów, który planujemy to doskonała możliwość poznania tej kuchni, pozyskania wiedzy na temat łączenia smaków, zastosowania nieoczywistych przypraw, przygotowania dań, które można łączyć na wiele sposobów, w zależności od tego na co akurat macie ochotę lub posiadacie w swojej lodówce/szafce.

Cena: 300 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
godz. 17.00

24.02.2023 Kuchnia włoska - Makaron

Jeśli chodzi o makaron, Włochy są bezkonkurencyjne. Jako
najwięksi światowi producenci i konsumenci – około dwudziestu
pięciu kilogramów na osobę każdego roku, a za nimi
niespodziewanie plasują się Tunezyjczycy – Włosi są
prawdopodobnie jedynymi ludźmi, którzy chętnie jedzą makaron
częściej niż raz dziennie.
Oto krótki przegląd najpopularniejszych włoskich tradycyjnych dań
z makaronu, które przetrwały próbę czasu, a także nasze
najlepsze przepisy na makaron, dzięki którym możesz je ugotować w domu.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.
Godz. 17.00

26.11.2022 Ryby i owoce morza

Zapraszamy na warsztaty z szefem kuchni restauracji MONKA w Toruniu, Pawłem Zasławskim, który mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Od ponad trzech lata tworzy autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia, gdzie przez długi czas publikował autorskie felietony. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty w akademiach kulinarnych w Toruniu i Poznaniu, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Mamy nadzieję, że zadowolą również klientów FUDIO.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4 h
Godzina: 10.00

04.11.2022 Słodkie wypieki drożdżowe

Ciasto drożdżowe – każdy z pewnością się z nim zetknął, niektórzy z sukcesem inni zmuszeni byli ponieść porażkę, każda kucharka ma swoje triki, przepisów w sieci znajdziecie całe mnóstwo, ale kiedy mamy sami wziąć do ręki drożdże to jakby trochę nas opuszcza wiara w swoje możliwości. Ciasto drożdżowe nie jest takie straszne jak się wydaje, można je poskromić, przyjdź do nas na warsztaty ze słodkich wypieków drożdżowych, nauczymy Cię wszystkiego.

Cena: 250 zł/ os
Czas trwania: 5 h
Godz. 17.00

23.09.2022 Warsztaty kuchni włoskiej

Zapraszamy na warsztaty kuchni włoskiej, które poprowadzi dla Was pół Włoch pół Belg - Karlito, pasjonat kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej
Jego kulinarna podróż zabrała go na cały świat, od prowadzenia
własnej restauracji nad morzem w Wietnamie po pracę jako szef kuchni
lub Food and Beverage Manager w różnych lokalizacjach.
Dziś z przyjemnością zorganizuję w Fudio warsztaty kuchni
śródziemnomorskiej i wspólnie z Wami ugotuję!
Nie czekaj, gotujmy razem i cieszmy się wyśmienitym kieliszkiem wina!

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.
Godz. 17.00

08.09.2022 Kuchnie Świata - Wietnam

Warsztaty z cyklu ``Kuchnie Świata``, tym razem nasza ekspertka i pasjonatka kuchni azjatyckich, Sandra Sowińska zabierze Was do Wietnamu. Prowadząca wprowadzi Was w tajniki kuchni Azji, które sama zgłębiła podczas swoich podróży po Tajlandii, Malezji, Korei, Singapurze, Japonii i Wietnamie. Zapraszamy na prawdziwą orientalną przygodę kulinarną.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 17.00

07.09.2022 Kuchnie Świata - Tajlandia

Kolejne warsztaty z cyklu ``Kuchnie Świata`` tym razem sezon jesienno-zimowy otwierają warsztaty kuchni tajskiej, które poprowadzi prawdziwa ekspertka i pasjonatka Sandra Sowińska. Prowadząca wprowadzi Was w tajniki kuchni Azji, które sama zgłębiła podczas swoich podróży po Tajlandii, Malezji, Korei, Singapurze, Japonii i Wietnamie. Zapraszamy na prawdziwą orientalną przygodę kulinarną.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.
Godz. 17.00

05.09.2022 Warsztaty serowarskie - wiosenne serki

Zapraszamy na pierwsze w naszym studio warsztaty serowarskie z nie lada ekspertem w tej dziedzinie - GIENO MIENTKIEWICZ - Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.
Wykładowca Food Studies, publicysta, organizator. Był menadżerem Roberta Makłowicza.
Autor określenia „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził przez trzy lata w kanale Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Doradca serowy większości topowych kucharzy. Dobierał sery na Szczyt Partnerstwa Wschodniego, Szczyt NATO, a swego czasu także do kuchni zarówno Premiera jak i Prezydenta R.P.
Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Prowadził własną Akademię Kulinarną „Smolna 8 Food”, tam szkolił, prowadził warsztaty i degustacje. Kucharz wszechstronny. Wyznawca ruchu Slow Food, praktykujący choć niezrzeszony. Juror w wielu kulinarnych konkursach, zwłaszcza dotyczących jedzenia regionalnego i tradycyjnego.
Członek Polskiej Inicjatywy Kulinarnej.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.
Godz. 17.00

09.04. 2022 Warsztaty cukiernicze - Słodka Wielkanoc

Zapraszamy Was na słodki warsztat z wypieku klasycznych wielkanocnych ciast. W menu znajdą się nowoczesne mazurki a la tartaletki, ale także klasyczne, drożdżowe brioche z rodzynkami. Upieczemy wspólnie mini serniczki z cytrynowym lukrem, oraz dwa rodzaje tarty

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 5 h.

26.02.2022 Warsztaty cukiernicze - tort dla dziecka

Jesteś rodzicem? Chcesz zrobić tort dla swojego dziecka i nie wiesz jak się za to zabrać? Koniecznie przyjdź na warsztat z siostrami Pszczółkami!
Nauczysz się wypiekać idealny biszkopt, zrobisz pyszny krem i dowiesz się jak tynkować tort! W trakcie warsztatów skupimy się również na dekoracji, która z pewnością zachwyci Twoje dziecko!

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 6 h.

19.11.2021 Warsztaty Premium z Szefem Kuchni - owoce morza

Zapraszamy na ekskluzywne warsztaty z szefem kuchni restauracji MONKA w Toruniu, Pawłem Zasławskim, który mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Od ponad trzech lata tworzy autorskie menu w restauracji Monka w Toruniu i w pełni realizuje swoją pasję do gotowania. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku w plebiscycie magazynu Kuchnia, gdzie przez długi czas publikował autorskie felietony. Od kilku lat prowadzi liczne warsztaty w akademiach kulinarnych w Toruniu i Poznaniu, które cieszą się dużą popularnością i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Mamy nadzieję, że zadowolą również klientów FUDIO.

Cena: 250 zł/os
Czas trwania: ok 4 h

02.10.2021 Warsztaty cukiernicze - tort dla dziecka

Zapraszamy na kolejną odsłonę słodkich warsztatów z siostrami: Justyną i Dorotą
Pszczółka. Jeśli chcesz poznać słodkie tajemnice cukiernictwa, poszerzyć wiedzę
zawodową o nowe trendy lub oderwać się od codzienności i choć na chwilę słodko rozgościć się w naszym świecie to ten warsztat jest dla Ciebie.
Tym razem skupimy się na torcie od podstaw. Przygotujemy urodzinowy tort dla dziecka zdekoracją z masy cukrowej.

Cena: 210 zł/os
Czas trwania: ok 8 h.

28.05.2021 Kuchnie Świata - Tajlandia

Kolejne nasze spotkanie z pozytywnie zakręconą na tajskie jedzenie Sandrą Sowińską. Kto był ten wie, że Sandra bez pamięci pokochała chilli i sos rybny, ale dania spod jej ręki wychodzą przepyszne. Tym razem z uwagi na duże zainteresowanie tematem kuchni tajskiej zoorganizowaliśmy dwa terminy warsztatu, wię zapisujcie się śmiało. 😉

Cena: 225 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

18.05.2021 Kuchnie Świata - Arabskie Smaki

Różnorodność i bogactwo tej kuchni tworzą zarówno kucharze pochodzący z tak odmiennych środowisk, jaki i składniki, których używają, czyniąc tą kuchnię fascynującą dla każdego przybysza. Czy talerz dobrego hummusu może wyciszyć spory na Bliskim Wschodzie? Tego z pewnością nie uda nam się ustalić, ale postaramy się oczarować Was tymi orientalnymi smakami.

Cena: 225 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

17.04.2021 Warsztaty cukiernicze - Beza

Czas poznać bezę! Jeśli jesteś osobą, która często zniechęca się do przygotowania bezy i mimo prób nie wychodzi - dołącz do nas! A może potrafisz robić piękne bezy, ale interesują Cię procesy, jakie zachodzą w trakcie ubijania białek i zastanawiasz się jaki wpływ mają poszczególne składniki na efekt finalny - to również musisz z nami być! Zapraszamy na kolejne, słodkie spotkanie z Pszczółkami

Cena: 210 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

26.09.2020 Warsztaty cukiernicze - patissiere pate decor

Nasze kolejne spotkanie z autorkami bloga kulinarnego o temetyce cukierniczej ``Domowe wypieki Justyny i Doroty`` znanne rónież z popularnego programu kulinernego ``Bake-off ale ciacho`` oraz ``Słodka kuchnia Pszczółek``. Tym razem dziewczyny wprowadzą Was w tajniki francuskiej techniki dekorowania ``patissiere pate decor`` wykorzystywaną do przygotowywania tortów o charakterystycznych kolorowych wzorach

Cena: 199 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

13.10.2020 Kuchnie Świata - Japonia - Sushi I stopień

Kuchnia japońska jest jedną z najbardziej cenionych kuchni świata, nie może jej zatem zabraknąć w naszych wachlarzu warsztatów. Rozpoczynamy cykl szkolenia sushi u boku dwóch fantastycznych Sushi Masterów pracujacych na codzień w Kofuku Sushi. Na warsztatch dowiecie się skąd włąściwie pochodzi sushi, jakie są rodzaje sushi, o czym należy pamiętać aby sushi było naprawdę dobre. Sami przygotujecie 3 rodzaje rolek, tatara oraz słynną sałatką wakame, a następnie skonsumujecie dania w doborowym towarzystwie .

Cena: 225 zł/os
Czas trwania: ok 4-5 h.

19.12.2019 Zrobione z miłości - jadalne prezenty bożonarodzeniowe

Szukasz pomysłu na własnoręcznie wykonany prezent? Domowe smakołyki są zawsze mile widziane! Mamy dla Was szybkie i łatwe, a jednocześnie imponująco oryginalne pomysły na prezenty dla Waszych bliskich. W ramach warsztatu każdy przygotuje 8 różnych jadalnych upominków, wszystkie zapakowane w pudełka i eleganckie słoiki z zawieszkami prezentowymi.

Cena: 299 zł/os
Czas trwania: ok 3 h.

Warsztaty z Gwiazdą

04.01.2020 Owoce morza z Wojtkiem Kasprowiczem Masterchef

Wojciech Kasprowicz uczestnik siódmej edycji programu Masterchef.
Prowadzi kulinarnego instagrama oraz kanał na platformie youtube o nazwie „kulinarna dogrywka” gdzie prezentuje kuchnię całego świata oraz swoje autorskie przepisy. Po programie swoją kulinarną przygodę kontynuował na stażach w renomowanych Wrocławskich restauracjach, aktualnie pracuje jako prywatny kucharz VIP. Jego Inspiracjami kulinarnymi jest kuchnia azjatycka, owoce morza oraz kuchnia fusion. W naszym studio Wojtek odkryje przed Wami tajemnice owoców morza.

Cena: 210 zł/os
Czas trwania: ok 3 h.

WARSZTAT FLORYSTYCZNY

02.12.2019 BOŻONARODZENIOWY WIENIEC W STYLU BOHO

Chcesz w wyjątkowy sposób spędzić ten przedświąteczny czas oraz zaskoczyć swoich bliskich piękną świąteczną dekoracją oraz nowymi umiejętnościami? Zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach florystycznych, podczas których pod okiem florystki nauczysz się, jak od podstaw wykonać wieniec bożonarodzeniowy w stylu boho.

Cena: 150 zł/os
Czas trwania: ok 3 h.

KUCHNIE ŚWIATA

20.11.2019 KUCHNIE ŚWIATA - Krewetki

Oceany i rzeki kształtują nasz świat, a ich wody dostarczają mnóstwo ryb i skorupiaków. Światowe tradycje dotyczące serwowania darów morza są od wieków przekazywane z pokolenia na pokolenia. Kucharze na całym świecie wciąż są zgodni co do tego, że najlepszym sposobem na delektowanie się świeżymi rybami i owocami morza jest ich proste przygotowanie. Zapraszamy na warsztaty krewetkowe:

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

WARSZTATY Z GWIAZDĄ

16.11.2019 Od biszkoptu do tortu - podstawy cukiernicze

Marzysz o wspaniałych tortach, którymi zachwycisz swoich gości? Mamy dla Ciebie fantastyczne warsztaty z podstaw cukiernictwa. Warsztaty otwierają cykl spotkań przy tortach, wprowadzimy Was w tajniki cukiernictwa i idealnego tortu w doborowym towarzystwie dwóch sióstr Justyny i Doroty, uczestniczek programu ``Bake-Off ale ciacho``, `` Słodka kuchnia Pszczółek`` oraz współautorek bloga kulinarnego ``Domowe wypieki Justyny i Doroty``

Cena: 199 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

CUKIERNICZE

13.11.2019 Warzywa z wypiekami

Dziś pewnie wszyscy się zgodzą z nami, że jedzenie dużej ilości warzyw ma niebagatelny wpływ na nasze zdrowie. Dlaczego w takim razie nie przemycić warzyw do deserów? Jak to zrobić dowiecie się na naszych warsztatach podczas których przygotujemy wspólnie pyszne ciasta, które zeniesiecie do domów żeby zachwycić swoich przyjaciół i rodzinę.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

KUCHNIE ŚWIATA

06.11.2019 KUCHNIE ŚWIATA - Włochy

Kuchnia włoska wywodzi się z biednej, chłopskiej kuchni, a w rzeczywistości to prawdziwa skarbnica smaków, pomimo iż kojarzy się nam głównie z pizzą i spaghetti to tak naprawdę kryje w sobie mnóstwo dań, kojarzonych z danym regionem. Słynne risotto pochodzi z Lombardii, Piemont pachnie gęstą zupą na bazie anchois i warzyw. Umbria to królestwo spaghetti, a Marche lazanii. Natomiast matką pizzy margerity stałą się południowa Campania. Jeśli natomiast chodzi o Toskanię to nie tylko zjemy tam pyszną zupę rybną, ale również najlepszą sałatkę chlebową. Zabierzcie się z nami w kulinarną podróż do Włoch

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

28.10.2019 Fudziaki - Halloween, upiorne wypieki

Kochane, potworne Fudziaki, szykujcie się będzie strrrrasznie pysznie i przerażająco – idą warsztaty kulinarne dla dzieci z okazji Halloween. W naszej potwornej kuchni przygotujemy przerażające potrawy, czy pożrecie je sami czy może przerazicie rodziców…? Uwaga na grasujące, żerłoczne dynie 😉

Cena: 100 zł/os
Czas trwania: ok 3-4 h.

23.10.2019 Wegetariańskie ABC - jesień

Pierwszy warsztat z cyklu kuchni roślinnej, w którym postaramy się Was przekonać do diety, którą sami stosujemy, która nie ma żadnej nazwy, która oparta jest o zdrowe, naturalne składniki, o jedzenie zgodne z porami roku, o smak, ciekawość i otwartość umysłu.

Cena: 150 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

SEZONOWO

12.10.2019 Jesień z jabłkami

Pod względem jabłkowym Polska jest wyjątkowa. Trudno szukać innego kraju gdzie na bazarze można znaleźdź aż tyle odmian jabłek. Czerpmy z tego i cieszmy się jabłkami od rana do wieczora, gdyż ich zastosowanie jest bardzo uniwersalne. Można je jadać surowe, używać w ciastkach, ciastach i deserach, dżemach i pikantnych potrawach. Zapraszamy do naszego „sadu” na warsztaty:

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

KUCHNIE ŚWIATA

09.10.2019 Kuchnia śródziemnomorska - Grecja

Przyprawiona śródziemnomorskim słońcem i morską bryzą kuchnia grecka jest prosta, zdrowa i bardzo smaczna. W Grecji jesteśmy podobno czwartą siłą turystyczną, czy przyciąga nas tam tylko słońce i ciepłe morze? My wierzymy, że również jedzenie, ale tylko to prawdziwie greckie, nie mające nic wspólnego z groźnie brzmiącym ``turistico menu``. Zapraszamy do naszej tawerny na prawdziwą grecką ucztę.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

25.09.2019 Do słoików na zimę

Dżem session – zapraszamy na mega dżemowanie. Wspólnie przygotujemy kilka mocno sezonowych przetworów, zamkniemy lato w słoki, żeby późną zimą cieszyć się jego smakiem przywołując na myśl błogie wakacyjne lenistwo. Wszystkie przetwory zabierzecie do domu, ale przygoujemy dla Was poczęstunek na bazie przetworów z menu warsztatowego.

Cena: 150 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

SEZONOWO

25.07.2019 Sezonowo - strączki

Rośliny strączkowe są lepsze niż myślisz, już 150 g ugotowanych nasion soi, fasoli bądź soczewicy może zastąpić dzienną porcję mięsa. Strączki obfitują w błonnik, witaminy a przede wszystkim zawierają mnóstwo białka. Odpowiednio przygotowane strączki są przepyszne. Zacznijcie z nami tą kulinarną przygodę, podpowiemy jak gotować warzywa strączkowe, z czym podawać, jak przechowywać, zaskoczymy Was zastosowaniem strączków w kuchni, jedzmy je bo naprawdę warto.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

WARSZTATY CUKIERNICZE

12.07.2019 Słodkie wypieki z owocami lata

Lato to czas owoców, którz z nas nie lubi słodkich palców, tart i torcików z letnimi owocami? Z pewnością macie swoje ulubione, te przekazywane z pokolenia na pokolenia, ale korzystając z pełni owoceowego sezonu sięgnijmy po kilka nowych pomysłów, czekamy wlaśnie na Ciebie 😉

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

29.07-02.08.2019 Półkolonie kulinarne

Wyjątkowe półkolonie dla Twojego dziecka – zapraszamy lubiące gotować dzieci w wieku od 8-13 lat na kulinarne półkolonie. Codziennie 4-daniowe menu niespodzianka. Z nami przygotujecie zdrowe i smaczne dania, nauczycie się jak dobrze komponować posiłki i nie marnować jedzenia, poeksperymentujecie w kuchni oraz poznacie nowe smaki. W ramach półkoloni zoorganizujemy również plastyczne zabawy kulinarne oraz „mini” naukę angielskiego słowinactwa z zakresu kulinariów. Prosimy o zgłoszenie jakichkolwiek alergii oraz oraz zabranie ze sobą pojemników wielorazowych, lunchboxów. W treści formularza prosimy o podanie imienia i nazwiska dziecka oraz wiek, aktualnego e-maila oraz dostępny telefon kontaktowy. Organizator zastrzega sobie prawo odwołania półkoloni w przypadku niewystarczającej liczy uczestników o czym poinformuje najpóżniej do 23.07.2019.

Cena: 550 zł/os
Czas trwania: 9.00 - 14.00

SEZONOWO

05.06.2019 Młode warzywa

Sezon na zielone wchodzi właśnie w swoje apogeum. Jemy szparagi, groszek, bób, pachnące zioła oraz wyczekiwane polskie truskawki. Na naszych warsztatach grillujemy, pieczemy, komponujemy te smaki i kolory wczesnego lata.

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.

KUCHNIE ŚWIATA

14.06.2019 Kuchnia włoska

To co łączy Włochów, to pasja do jedzenia. Gotowanie i biesiadowanie od zawsze znajdowały sie w centrum ich zainteresowań. Warto przejąć włoskie zwyczaje, takie jak obsesja na punkcie sezonowości, oszczędności w zakupach, proste gotowanie oraz przyprawianie szczypta miłości, tego wszystkiego nauczycie się na naszych warsztatach z cyklu „Kuchnie Świata”

Cena: 179 zł/os
Czas trwania: ok 4 h.