MarzecMar 29 2019 Europe/Warsaw
Przywykliśmy myśleć, że pierogi to nasze narodowe dobro podczas gdy to jest dobro ogólnoświatowe, zabierzemy Was w podróż pierogiem po mapie. Odkryjemy tajniki włoskich ravioli, chińskich wontonów parowanych w bambusowym koszyku, smażonych indyjskich samosów z zielonym groszkiem, gruzińskich chinkali z ukrytym w swoim wnętrzu bulionem, tybetańskimi momo podanymi z chutneyem z mango żeby przekonać się, że nasze klasyczne, polskie są równie cudowne w smaku co te egzotyczne.
Włoskie ravioli z ricottą, szpinakiem i palonym masłem ziołowym
Polskie z ziemniakami i karmelizowaną cebulą
Chińskie pierożki Wonton z krewetkami
Indyjskie samosy z farszem z zielonego groszku i zmieników
Gruzińskie chinkali z mięsnym farszem
Tybetańskie momo z dynią i soczewicą
Spotkanie zakończymy degustacją wspólnie przygotowanych potraw w formie kolacji. W czasie warsztatów serwujemy zimne i ciepłe napoje (woda, kawa, herbata, sezonowa lemoniada)
Termin: 29.03.2019 r.
Godzina: 17.00
Cena: 150 zł/os.
Czas: 3-4 h
Prowadzący: Anna Petryna
Event expired
Event is in progress
Schedule
Guests
Attendance
Forecast
Comments
Weather data is currently not available for this location
Weather Report
Dzisiaj stec_replace_today_date
stec_replace_current_summary_text
stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units
Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction
Humidity stec_replace_current_humidity %
Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units
Forecast
Date
Weather
Temp
stec_replace_date
stec_replace_icon_divstec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units
Next 24 Hours
Powered by Forecast.io