Krakowski, królewski, nowojorski, baskijski, na zimno, wegański, z dodatkami lub bez – jest ich od groma. Serniki darzymy ogromną miłością, goszczą na naszych stołach z reguły w okresach świątecznych, każdy z pewnością nie raz już przygotowywał to ciasto nie tylko na świąteczne stoły, ale też z pewnością wielu z nas spotkało się z kłopotami w czasie jego wypieku – za suchy, za płynny, za niski, popękany, przypalony itp, itd. Jak temu zaradzić? Jakie są rodzaje serników? Jak stworzyć kremową konsystencję, która zachwyci gości? Na te i inne pytania postaramy się znaleźć odpowiedź w czasie warsztatów sernikowych, na które gorąco zapraszamy.
- Sernik baskijski - doskonałość sama w sobie
- Sernik speculos
- Sernik pistacjowy z ganachem pistacjowo/różany
- Nowojorski sernik na podwójnie czekoladowym spodzie
- Sernik mango/marakuja/kolendra na zimno